Kwiek hard onderuit in Arnhem

Tegen tweedeklasser CVO ging het al moeilijk (20-23 winst), maar tegen hoofdklasser DFS Arnhem ging het dinsdagavond helemaal mis. Kwiek, dat in de eerste divisie speelt, ging met 25-23 onderuit in Arnhem en is daarmee al in de eerste ronde van het bekertoernooi gestrand. Trainer Jan Majoor was not amused.

“Natuurlijk, spelen zonder hars is een nadeel voor ons, maar je weet het toch van tevoren? Deze nederlaag heeft alles met instelling en voorbereiding te maken,” mokte Majoor. Vooral de eerste helft verliep desastreus voor de Raaltenaren. Via 8-3 liep DFS uit naar een ruststand van maar liefst 16-8. “De eerste helft was dramatisch, we hebben helemaal geen kansen gecreëerd. Na rust kwam DFS niet meer in het spel voor, maar het verschil was al te groot.”

De Arnhemsen, getraind door Egon Floors die onder andere bij Wijhe en Nieuw Heeten werkte, hielden de voorsprong tot het eind toe vast. “Ze speelden erg traag. Ik denk dat ze wel twintig keer tijdspel kregen. Natuurlijk is dat hun tactiek, dat hebben ze heel slim gedaan. Wij kregen ons snelle spel niet voor elkaar. Of we gooiden de bal zo weg of we vonden elkaar niet. Er werd niet voor elkaar gewerkt. We zijn echt door de ondergrens gegaan.”

Desondanks zag Majoor wel een klein lichtpuntje in het midweekse duel. “Ik zie altijd ook positieve dingen. Claudia ter Wal heeft de tweede helft fantastisch gekeept. Maar deze nederlaag komt hard aan. Zeker omdat we zaterdag naar Voorwaarts moeten voor de competitie. Dit had ervoor kunnen zorgen dat we met een goed gevoel en veel vertrouwen naar Twello zouden gaan.”

Foto: Kwiek (rood) afgelopen weekend in actie tegen Volendam, bron: Facebook PCA Kwiek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina