Voorwaarts te sterk voor Lettele; LHC redt het niet

Het duel in de eerste ronde van het bekertoernooi tussen Lettele en Voorwaarts beloofde een doelpuntrijk en boeiend duel te worden. Vorig jaar eindigde hetzelfde affiche (toen in de tweede ronde) in een 34-41 overwinning voor Voorwaarts. De Twellose eerstedivisionist kwam ditmaal weer tot 41 doelpunten, maar hoofdklasser Lettele bleef steken op 25.

Bericht gaat verder onder het filmpje

Feitelijk was het duel binnen de eerste twintig minuten beslist. Voorwaarts zette direct de beruchte turbo aan en gaf het arme Lettele van meet af aan het nakijken. Tien minuten voor rust stond het al 4-14. Met een ruststand van 9-21 viel er weinig eer meer te behalen voor de thuisploeg.

Maar de ploeg van trainer Henk de Boer liet het hoofd niet hangen. De tweede helft liet het zien ook over snelle en sterke spelers te beschikken. Vijftien keer werd het net gevonden. Het was niet genoeg om het nog spannend te maken, maar de sportieve eer was zeker gered.

LHC nipt onderuit

Eersteklasser LHC, dat in het hoofdtoernooi van de beker mag meedoen omdat het vorig jaar nog hoofdklasser was, moest in Kwiek 2 zijn meerdere erkennen. De Raaltenaren spelen twee niveaus hoger, maar LHC had daar geen boodschap aan. Met een klein verlies (29-32) werd het bekeravontuur afgesloten.

Filmpje: beelden van de wedstrijd Lettele-Voorwaarts, bron: Facebook Lettele Dames 1