Wijhe wipt Overwetering uit de beker

Wijhe was het aan zijn stand verplicht om de bekerwedstrijd tegen Overwetering te winnen. Dat deed de ploeg van trainster Marjolien Roesink ook (18-22), maar overtuigend was het allerminst. “We speelden onder ons niveau. We kunnen echt meer,” benadrukte speelster Jeske Blom die met Wijhe een klasse hoger uitkomt dan Overwetering. “We misten het geloof in onze eigen kracht. We moesten gewoon voluit gaan, maar gingen te veel mee in het niveau van de tegenstander.”

Een groot deel van de eerste helft had de Olster ploeg het betere van het spel en kwam op een terechte 10-7 voorsprong. Opvallend, want in de hoofdklasse wacht de selectie van Jan Lentjes nog steeds op de eerste punten. “Nu ligt er misschien wat minder druk op. Wij hadden minder te verliezen dan Wijhe,” verklaarde aanvoerster Ella van Breukelen het prima spel van haar team.

Tot het begin van de tweede helft hield de thuisploeg gelijke tred met Wijhe. Daarna namen de gasten het initiatief over. “Dan zie je dat zij een betere conditie hebben. In de laatste tien minuten wilden bij ons de ballen er niet meer in, Wijhe bleef wel scoren. Al is 22 doelpunten voor hen eigenlijk ondermaats,” vond de opbouwster. “Onze dekking stond goed, maar we mogen vooral onze keepster Maaike Stegeman daarvoor prijzen. Zij heeft ons meerdere keren gered.”

Op de sluwe balletjes naar lijnspeelster Blom had Overwetering echter vaak geen antwoord. Vooral Aniek te Braak wist de cirkelspeelster goed te vinden. “Dat liep inderdaad lekker,” beaamde Blom die vier keer op die manier wist te scoren en ook een break-out tegen de touwen werkte. “Nu was het vooral met Aniek, maar in andere wedstrijden gaat de samenwerking met alle opbouwers goed. Verder ging het vanavond allemaal erg moeizaam. We moeten meer met ons koppie spelen in plaats van alleen maar willen scoren. Wel ben ik blij dat we gewonnen hebben. Dat is een extra stimulans voor de competitiewedstrijd van komend weekend.”

Aan de andere zijde van het veld kon Van Breukelen leven met het verlies. Al knaagde het wel een beetje. “Ik wil altijd winnen, dus helemaal tevreden ben ik niet. Maar het positieve gevoel overheerst. We hebben met plezier gespeeld en lekker vrij gehandbald. Nu moeten we het in de competitie nog laten zien.”

1e ronde bekertoernooi
Overwetering – Wijhe’92: 18-22 (12-13)
Scores Overwetering: Roos van Breukelen 6, Ella van Breukelen 4, Rowy Slijkhuis 3, Iris ten Broeke 2, Romée Groot Koerkamp 2, Leonie ten Broeke 1
Scores Wijhe’92: Aniek te Braak 8, Jeske Blom 5, Maud Kattenberg 3, Anouk Mulder 3, Sanne Huis in ‘t Veld 2, Sara ten Kate 1

Foto: Anouk Mulder (hier in actie tegen Nieuw Heeten) scoorde drie keer tegen Overwetering, bron: Facebook Wijhe’92 Handbal Dames 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina