Voorwaarts en Kwiek 2 maken zich op voor finale

De clash tussen Kwiek en Voorwaarts in de eerste divisie is er een waar handballiefhebbers altijd goed voor gaan zitten. Gisteravond werd duidelijk dat beide clubs elkaar ook In de regiofinale van het bekertoernooi ontmoeten. Een prachtig affiche dus. Echter, ditmaal is het niet het eerste van Kwiek dat tegenover Voorwaarts staat, maar het tweede.

Kwiek 1 werd in de vorige ronde namelijk al uitgeschakeld door het verrassende DFS Arnhem (25-23). Ook tegen Voorwaarts gaf de Gelderse hoofdklasser de zege niet zomaar cadeau. Voorwaarts moest veel tegendoelpunten incasseren, maar wist zelf nog vaker te scoren: 32-38. “Zoveel tegendoelpunten is natuurlijk veel te veel,” vond Voorwaarts-coach Helma Meijerman. “Maar de beleving was er niet. Op een gegeven moment stonden we tien, elf punten voor, maar toch zakten we weer weg. De concentratie was er niet. Deze wedstrijd was voor ons meer een formaliteit. Dat klinkt heel arrogant en mag je eigenlijk niet zeggen, maar zo was het wel.”

De andere finalist is dus Kwiek 2. De Raalter reserves versloegen in hun eigen sporthal Tijenraan Wijhe met 14-19. Bij rust waren de rollen nog omgekeerd: 10-7. “Vier keer scoren in de tweede helft is te weinig,” was Wijhe zich bewust van het euvel. Meijerman is het om het even. “Het maakt niet uit of we tegenover Wijhe of Kwiek 2 komen te staan. Deze regiowedstrijden moeten we gewoon doorkomen. Voor ons wordt het pas echt leuk als de eredivisieclubs instromen. Dan kunnen we ons met hen meten.”

De regiofinale tussen Kwiek 2 en Voorwaarts wordt gespeeld tussen 8 en 10 januari in het nieuwe jaar. De exacte tijd en locatie zijn nog niet bekend.

Foto: het team van Voorwaarts, bron: hvkwiek.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina