Quinty Veerman nieuw bij Voorwaarts

Waar de concurrentie zich deze zomer op meerdere posities versterkte, gaat Voorwaarts het nieuwe seizoen in met een vrijwel ongewijzigde ploeg. Dat de trotse handbalclub met die smalle selectie opnieuw verrast in de eerste divisie lijkt niet voor de hand liggend. Desondanks houdt de club stug vast aan het devies: alleen speelsters uit de eigen gelederen. Maar een talentvolle cirkelloopster die zichzelf aanbiedt, wordt zelfs in Twello niet geweerd. Quinty Veerman (19) komt over van het Arnhemse DFS.

,,Ik train nu een paar maanden mee, maar ik moet nog steeds wennen”, erkent Veerman. ,,Het verschil tussen handballen in een stad of dorp is groot. Hier in Twello kent iedereen elkaar door en door. Veel meiden spelen al jaren samen en zien elkaar ook buiten het handballen om. Desondanks voelde ik me direct welkom. Als ik van de sporthal naar het station loop word ik soms zelfs al herkend.”

Spelen bij Voorwaarts is voor de Arnhemse een droom die uitkomt. ,,Tijdens een oefenwedstrijd tegen hen werden we flink afgeknald, maar ik was vooral onder de indruk van hun spel.” Toen ze met DFS degradeerde uit de tweede divisie trok ze de stoute schoenen aan. ,,Ik heb trainster Helma Meijerman een berichtje gestuurd. Zij nodigde me uit voor een aantal proeftrainingen. Niet veel later kreeg ik te horen waar ik op hoopte: dat ik me bij dames 1 mocht aansluiten.”

Bij Voorwaarts, waar Lizet Klunder en Marloes Steerneman afscheid namen, krijgt Veerman te maken met een andere speelstijl. ,,Ze spelen ontzettend snel. Het is flink aanpoten om mee te komen. Ik geloof dat het haalbaar is en dat vertrouwen krijg ik ook. Ik moet het alleen nog waarmaken.” De Twellose dekking past wel helemaal bij haar. ,,Bij DFS klapte ik erop. Ik kreeg altijd de meeste straffen voor de harde aanpak. Hier val ik daarmee niet op. Iedereen verdedigt hard, doet er alles aan om de bal te veroveren.” Die instelling spreekt haar aan. ,,Het is mijn sterke punt: ik vecht voor elke bal en geef niet snel op. Hier doet het hele team dat. Zodra de warming-up start, gaat bij iedereen automatisch de knop om.”

Sport is een belangrijke pijler in het leven van de handbalster. Ze volgt een sportopleiding aan het CIOS in Arnhem en hoopt volgend jaar met de studie Fysiotherapie te beginnen. ,,Bewegen is heel belangrijk. Voor mezelf, maar ik wil het ook overbrengen op anderen. Naast het handballen geef ik fitnesslessen en in mijn vrije tijd sport ik ook regelmatig.” In haar vriend Sofiane Rhouma heeft ze een gelijkgestemde gevonden. ,,Hij handbalt met DFS in de eredivisie en volgt ook een sportopleiding. We hebben veel aan elkaar, snappen elkaar en sporten samen. We stimuleren elkaar enorm.”

Veerman handbalde tussen haar vijfde en achttiende afwisselend bij Swift en AAC 1899. Vorig jaar fuseerden beide Arnhemse ploegen tot DFS. ,,Dat was het eerste jaar dat ik in dames 1 speelde. Aan het begin van het seizoen waren veel speelsters gestopt of overgestapt. Het was een zwaar jaar. Het is dubbel om te vertrekken. Het is toch het oude, vertrouwde waar je afscheid van neemt. Maar ik wil het beste uit mezelf halen en zet daar graag bepaalde stappen voor. Bij Voorwaarts verwacht ik nog vele jaren veel te kunnen leren.”

Foto: Quinty Veerman, bron: www.voorwaartstwello.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina