Prijzen pakken is dit seizoen geen doel voor Kwiek 1 en 2

Op alle vlakken omhoog én nader tot elkaar groeien, dat zijn de grote doelen van Kwiek de komende seizoenen. Met de terugkeer van de hoofdmacht in de eredivisie én de gewenste promotie van het tweede team naar de eerste divisie, zijn op sportief vlak al grote stappen gezet. Komende zaterdag openen beide teams de competitie. Welke keuzes hebben de trainers gemaakt?

Kijkend naar de selectie van de hoofdmacht valt op dat er veel dezelfde namen te zien zijn als vorig seizoen. Slechts op een paar plekken zijn er veranderingen. Hoofdtrainer Lars Hoogeveen: “Binnen de selectie, en daar versta ik dames 1 en 2 onder, hebben we vijf keepsters. Voor dames 1 zijn dat Claudia ter Wal en Joy Maatman. Daar heeft dus een wisseling van de wacht plaatsgevonden. Joy neemt de plaats in van Femke Erkens. Verder is opbouwster Valerie Logtenberg gestopt. Privé, school, handbal, het werd allemaal te veel voor haar. Heel jammer, ik hoop dat ze het handballen later weer oppakt.”

Geen uitgesproken specialisten

Marit Winkels (DSVD) en Daphne Luchies (E&O) maakten in de zomer de overstap naar Kwiek. “Daarmee hebben we nu vijftien namen voor dames 1,” concludeert Hoogeveen. “Voor elke positie hebben we minimaal twee speelsters. Dat wil je natuurlijk ook. Het is mooi als speelsters daarnaast op meerdere plekken uit de voeten kunnen. Maar als iemand fysiek en technisch zo sterk is op één positie en daar zoveel positief gebruik van maakt, moet je diegene natuurlijk daar laten spelen. Zo’n uitgesproken specialist als bijvoorbeeld Gintaras Cibulskis destijds bij Hurry Up hebben we bij Kwiek niet. Cibulskis was een Litouwer van twee meter lang, anderhalve meter breed en 160 kilo zwaar. Lopen kon hij bij wijze van spreken nauwelijks, maar op de cirkel was hij de beste.”

Nul komma nul garantie

Kwiek gaat in de eredivisie niet om de prijzen meedoen, stelt Hoogeveen. “Ik verwacht dat VZV, Venlo, VOC en Quintus om de top 3 gaan strijden. Quintus viel vorig jaar wat tegen, maar heeft zich erg versterkt. Bovendien blijft het een handbalbolwerk met altijd goede jeugd. SEW heeft zich ook versterkt en is een belangrijker outsider. Tuur (SEW-trainer Arthur Langedijk, red.) kennende gaat hij voor niks minder dan de bovenste plekken.”

Waar vinden we Kwiek dan wel aan het einde van het seizoen? “Als promovendus is het ons doel om erin te blijven. We gaan rustig kijken hoe het loopt. Ja, vorig jaar werd Kwiek met overmacht kampioen in de eerste divisie, maar ik weet hoe het werkt. Je kunt daar alles winnen, maar dat geeft nul komma nul garantie voor dit jaar. Dat handhaving als een te voorzichtige doelstelling gezien wordt, mag gezegd worden, maar dat interesseert me niet zo.” Kwiek heeft andere wensen. Hoogeveen: “We willen met de hele club omhoog. Het gaat niet enkel om dames 1. We zijn daarom heel blij dat dames 2 naar de eerste divisie is gepromoveerd. Ook de A1 en B1 spelen komend seizoen op het hoogste niveau.”

Kwiek 1 begint met een uitduel tegen Quintus. Hoogeveen: “Een mooie wedstrijd om mee te beginnen. In de beker waren ze eerder dit jaar net te sterk voor ons. Het is een pittige tegenstander. We hebben sowieso een erg behoorlijk openingsprogramma.”

Debuut eerste divisie

De selectie van Kwiek 1 bestaat uit vijftien namen. Trainer Edward Wolf van dames 2 heeft zelfs de beschikking over zestien speelsters. Opvallende naam daartussen is die van Quinty Veerman. De Arnhemse eerstelijnspeelster kwam vorig jaar nog uit voor Voorwaarts. Na de terugtrekking uit de eredivisie besloot Veerman over te stappen naar Kwiek.

Kwiek 2 opent zaterdag de competitie uit tegen VELO in Wateringen. Volgens Wolf is zijn ploeg er klaar voor: “We hebben een prima voorbereiding gehad en hebben er enorm veel zin in om ons debuut te maken in de eerste divisie.”

Kwiek 1: Joy Maatman (keeper), Claudia ter Wal (keeper), Kim Boerdam, Lisa Bosch, Meike Damhuis, Jessica Hilbrands, Danique de Jong, Floor Liefers, Daphne Luchies, Kim Peters, Anouk van Rijssen, Romé Steverink, Floor Tutert, Nel Veldhuis en Marit Winkels

Kwiek 2: Esmee van Emmen (keeper), Femke Erkens (keeper), Maud te Wierike (keeper), Carmen Boschman, Isa van Dragt, Lotte Duim, Dominique Hemmink, Joyce Legebeke, Merle Mulder, Joy Reimert, Femke Schoterman, Anne Slegten, Lotte Stam, Astrid Uitslag, Quinty Veerman en Sofie Wolf

Zaterdag 12 september 2020
19.00 uur: VELO – Kwiek 2
20.15 uur: Quintus – Kwiek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina