Knap gelijkspel voor Kwiek bij Quintus; ook Kwiek 2 pakt punt

Kwiek heeft het eerste punt in de eredivisie binnen. In Kwintsheul wisten de Raaltenaren bij Quintus zaterdagavond een punt weg te slepen: 30-30. Een knap gelijkspel, maar er had zelfs meer in gezeten.

Trainer Lars Hoogeveen beschouwt Quintus als een van de kanshebbers op de titel en had vooraf dan ook getekend voor een gelijkspel. Toch hield hij een zuur gevoel aan de wedstrijd over. “We hadden twee punten moeten pakken. Een paar minuten voor tijd stonden we twee punten voor, maar we wisten de wedstrijd niet te beslissen. Daar zag je onze onervarenheid. Aan de andere kant ben ik natuurlijk heel blij met dit punt. Punten pakken bij Quintus-uit is me nog niet vaak gelukt.”

Kwiek groeide in de wedstrijd. In de eerste helft had Quintus het initiatief in handen en liep vier tot vijf punten uit. “We hebben in de voorbereiding geleerd hoe we daar mee om moeten gaan: rustig blijven en punt voor punt blijven werken. Dat deden we goed.” Bij rust was het verschil nog maar twee punten: 16-14. In de tweede helft kantelde het spelbeeld. Kwiek kwam al snel gelijk en nam vervolgens de voorsprong over. “Bij vlagen heb ik heel volwassen handbal gezien, daar ben ik trots op. De focus ligt meer op de dekking en daar kwam onze kracht vandaag vandaan. In de laatste tien minuten voert Quintus het tempo op en weten ze nog terug te komen. Dat is jammer en een leerpuntje voor ons, maar ik kan het de speelsters niet kwalijk nemen.”

Quintus – Kwiek: 30-30 (16-14)
Scores Kwiek:
Anouk van Rijssen 9, Nel Veldhuis 6, Kim Boerdam 4, Jessica Hilbrands 3, Danique de Jong 3, Romé Steverink 2, Floor Tutert 2, Daphne Luchies 1

Ook Kwiek 2 speelt gelijk

Ook Kwiek 2 opende het seizoen met een gelijkspel. De debutant in de eerste divisie zette een 24-24 eindstand op de borden tegen Velo. Bij rust stonden de Raaltenaren met 12-10 achter. Via tussenstanden van 16-16, 16-18 en 20-20 leek Kwiek bij 22-24 de volle buit te pakken. Velo maakte echter een minuut voor tijd de gelijkmaker. In de laatste aanval wist Kwiek niet meer te scoren.

Velo – Kwiek 2: 24-24 (12-10)

Foto: Danique de Jong (hier in actie tegen Aalsmeer vorig seizoen) scoorde tegen Quintus drie keer

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina