Kwiek zonder groots spel naar plek 3

Kwiek staat na twee wedstrijden in de eredivisie keurig op de derde plek. Zaterdagavond werd in het eerste thuisduel het Limburgse BFC verslagen met 30-25. Groots spel was daarvoor niet nodig.

Kwiek opende de score via een break-out van linkerhoekspeelster Floor Liefers. Met onder andere nog twee doelpunten van haar hand pakte Kwiek een voorsprong van 5-2. Lisa Bosch had vanaf de eerste seconde de schone taak om de de gevaarlijkste opbouwster van BFC, Manon Nicolaes, mandekking te geven. Niet voor niets, zou even later blijven. Op het moment dat Bosch terugzakte in de dekking scoorde de nummer 2 direct haar eerste doelpunt. De Limburgse werd met elf doelpunten uiteindelijk topscoorder van de avond.

BFC kwam aan de hand van Nicolaes terug tot 6-6 waarop Kwiek-coach Lars Hoogeveen naar een time-out greep. De mandekking kwam niet terug, maar het lukte Kwiek wel om snel weer een voorsprong te pakken. Die gaf de ploeg niet meer weg, al liep het spel erg moeizaam. BFC kon vooral door het midden van de Raaltese dekking de weg naar het doel vinden. In de aanval liep Kwiek zich meermaals vast.

Luchies

De rust werd bereikt bij een stand van 13-11 in het voordeel van Kwiek. Coach Hoogeveen wisselde de tegen zichzelf spelende Jessica Hilbrands en cirkelspeelster Danique de Jong voor respectievelijk nieuwkomer Daphne Luchies en Kim Peters. Dat bleek een goede zet. Al mocht Peters na slechts een halve minuut in de tweede helft met een tijdstraf weer even de bank opzoeken. Mede dankzij vier doelpunten van linkeropbouwster Luchies maakte Kwiek het verschil en liet zien vooral in de breedte een stuk sterker te zijn dan de opponent waar vooral Nicolaes en Jaimy Habets voor de doelpunten moesten zorgen. Via 20-16 en 26-18 werd bij 30-25 afgefloten voor het einde van de wedstrijd.

Met drie punten uit twee duels staat Kwiek nu op de derde plek in de eredivisie. Alleen VZV en VOC hebben beide wedstrijden nog gewonnen en delen de koppositie. Volgende week gaat Kwiek op bezoek bij VOC in Amsterdam. Een mooie graadmeter om te zien of de Raaltenaren ook tegen een topploeg hun mannetje staan.