Streep door wedstrijden ABS en Kwiek na positieve testen

De wedstrijden van Kwiek 1 en ABS 1 gaan komend weekend niet door. In beide gevallen is corona de spelbreker. Bij ABS zijn twee speelsters positief getest op het virus. Kwiek komt niet in actie vanwege een besmetting bij tegenstander VOC.

Het naar de eerste klasse gepromoveerde ABS zou komende zondag de eerste wedstrijd van het seizoen spelen, maar die gaat dus niet door. Twee speelsters met lichte gezondheidsklachten bleken na een test het coronavirus onder de leden te hebben. Dit werd dinsdagavond bekend. De rest van de ploeg en enkele speelsters van het tweede zijn daarop direct in quarantaine gegaan en laten zich eveneens testen.

Omdat ABS een kleine club is met onderling nauwe banden en veel speelsters trainingen geven aan jeugdteams heeft de Bathmense vereniging besloten alle handbaltrainingen tot en met woensdag te schrappen. De wedstrijd van de hoofdmacht, DHV uit Delden zou zondag de tegenstander zijn, wordt uitgesteld. ABS heeft bij het NHV het verzoek ingediend om ook de wedstrijden van de overige teams af te gelasten. Die aanvraag is nog in behandeling.

Landskampioen

Kwiek zou zaterdagavond op bezoek gaan bij regerend landskampioen VOC in Amsterdam, maar dat duel gaat ook niet door. Een van de speelsters van VOC is positief getest op het coronavirus. Wanneer deze wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet bekend.

Foto: ABS (wit) in actie tegen CVO

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina