Dubbel goed nieuws voor Kwiek

Kwiek bracht deze week twee positieve berichten de handbalwereld in. Het contract met hoofdsponsor PCA is opengebroken en verlengd tot 2023 én er werd opnieuw een groot talent aan de selectie toegevoegd. Volgens trainer Lars Hoogeveen is zijn ploeg nu helemaal klaar om de eredivisie in te gaan.

Jeugdinternational Marit Winkels maakt de overstap van eredivisionist DSVD uit Deurningen naar Raalte. De talentvolle 19-jarige opbouwster meldde zich zelf bij Kwiek aan. “Ik denk dat het snelle spel van Kwiek goed bij mij past,” verklaart ze haar keuze. “Vanaf mijn vijfde heb ik met veel plezier bij DSVD gehandbald en ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging.” Winkels streeft naar een internationale carrière en ziet spelen bij Kwiek als een mooie tussenstap naar dat doel.

Stootkracht

Kwiek-coach Lars Hoogeveen twijfelde niet toen Winkels zich meldde. “Als een speelster van dit kaliber aanklopt, dan laat je die kans niet zomaar voorbij gaan. Met Marit haal ik extra stootkracht binnen de groep, ze is een vechter die niet bang is voor fysiek contact en voorop in de strijd gaat. In de eredivisie zal dit elke wedstrijd van ons worden gevraagd, dus zie ik in Marit een welkome versterking.”

Eerder trok Kwiek de pas 15-jarige Daphne Luchies al aan. Volgens Hoogeveen is zijn selectie nu compleet. “We hebben nu een grote groep, waarin alle speelsters bij wijze van spreken moeten vechten voor een plek. Ik ben ervan overtuigd dat dit tot mooie ontwikkelingen en groei zal leiden. Voor zowel individuele speelsters als voor het team als geheel.”

Lees ook: Selectie van Kwiek wordt steeds Drentser

Foto: Marit Winkels in actie voor Jong Oranje

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina