Grote verrassingen in nieuwe poule-indelingen

Een flink portie extra promoties, vrijwel alle poule-indelingen op de kop en de eerste divisie met een ongekend groot aantal ploegen: de (voorlopige) nieuwe indeling die het NHV vandaag bekendmaakte, zorgt voor heel wat opschudding.

Scroll naar beneden voor het complete overzicht

Promotie voor Kwiek 1 en Kwiek 2

In de eredivisie zijn weinig verrassingen. Kwiek en Fortissimo wisten al eerder dat hun wens om te promoveren ingewilligd zou worden. De poule waarin zij afgelopen jaar uitkwamen, de eerste divisie, bestaat volgend seizoen uit maar liefst zestien ploegen. Daarbij zit ook het tweede team van Kwiek. Op het moment dat de competitie abrupt stopte stond Kwiek 2 tweede in de tweede divisie. “We hadden een verzoek tot promotie ingediend. We zijn er erg blij mee dat we nu in de eerste divisie komen,” laat Edward Wolf, trainer van Kwiek 2, weten. Koploper VZV 2 promoveert ook naar de eerste divisie.

Voorwaarts en Lettele treffen elkaar

Lettele heeft de gewenste promotie naar de tweede divisie op zak. “Wij staan tot onze grote vreugde in het rijtje van de tweede divisie, een hele leuke poule! Helemaal officieel wordt het op 18 mei, maar we gaan er vanuit dat ze ons niet nog een keer uit onze waan halen…” reageert Lettele op Facebook. De ongeslagen kampioen van de hoofdklasse speelt volgend jaar in de tweede divisie B en treft daar onder andere Wijhe’92. Ook Voorwaarts zit verrassend genoeg in die poule, terwijl de voormalige eredivisionist degradatie naar de hoofdklasse had aangevraagd.

Heeten en SDOL naar hoofdklasse

Broekland, Wesepe en Overwetering spelen komend seizoen opnieuw in de hoofdklasse, maar verhuizen wel naar de noordelijke A-poule. Naast ploegen uit Groningen, Friesland en Drenthe komen ze ook Heeten en SDOL tegen. Heeten stevende in de eerste klasse op het kampioenschap af en diende een verzoek tot promotie in. “Wij kunnen jullie met veel plezier mededelen dat wij volgend jaar in de hoofdklasse spelen,” juicht Heeten op Instagram. “We hebben er met z’n allen heel veel zin in om er volgend seizoen weer zo’n mooi seizoen van te maken als dit jaar.”

SDOL, tweede achter Heeten, mag tot de eigen verrassing mee met Heeten naar de hoofdklasse. “We hadden een e-mail ontvangen van het NHV met de vraag of we wilden promoveren,” vertelt SDOL-coach Helma Meijerman. “Er was plek over en aangezien we op plek twee stonden met nog de mogelijkheid voor het kampioenschap waren wij de eerste die recht hadden. De meiden zijn er heel blij mee.”

Volgend seizoen zijn er bovendien niet vijf maar zes hoofdklassen.

ABS naar Twente

De kampioenen van de tweede klasse, ABS en Voorwaarts 2, hebben hun gewenste promotie ook gekregen. Voorwaarts 2 staat volgend jaar in de eerste klasse Oost en treft daar onder meer Haarle, HHZD, LHC en Nieuw Heeten. Ook Wijhe’92 2 komt in deze poule terecht. Opvallend, want zij eindigden afgelopen seizoen tweede in de tweede klasse A, achter ABS. ABS promoveert ook, maar kan zich niet verheugen op derby’s. De Bathmensen zijn in de Twentse eerste klasse geplaatst.

Overwetering 2, hekkensluiter van de eerste klasse, speelt volgend jaar in de tweede klasse A. Daarin staan ook Schalkhaar, Broekland 2, Kwiek 3 en Wijhe’92 3.

De heren van Heeten-Schalkhaar spelen volgend seizoen opnieuw in de eerste klasse Oost.

Voorlopige indeling 2020-2021

Het volledige overzicht met een korte toelichting staat op de site van het NHV.

Foto: SDOL heeft weer wat te vieren

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina