Dubbele gevoelens bij ABS na promotie

Het was even zoeken naar ABS in de nieuwe poule-indelingen. In de tweede klasse, waar de ploeg begin maart de titel pakte, was de vereniging niet terug te vinden. Maar in de eerste klasse ook niet. Of toch wel… ABS is door het NHV in de Twentse eerste klasse geplaatst. En dat leidt tot gemengde gevoelens bij de trotse kampioen.

“Natuurlijk zijn we heel blij met de promotie,” benadrukt Steven Meijerhof namens het bestuur van de Bathmense club. “Daar hadden we al goede hoop op, maar nu het ook bevestigd is, zijn we zeker blij. Het is alleen jammer dat we niet in de gewenste klasse terecht zijn gekomen. Dat zorgt voor mixed feelings.”

ABS hoopte in de oostelijke poule geplaatst te worden, met tegenstanders als Haarle en Nieuw Heeten. “Dat zijn de plaatsen die nabij liggen. Het is veel leuker om tegen die ploegen te spelen dan tegen teams uit Twente. Stevo uit Geesteren is voor ons het dichtstbij, maar ligt al op dertig kilometer. Daar hebben we niet echt een band mee.”

Bovendien bestaat de Twentse eerste klasse slechts voor de helft uit dames 1-teams. “Er zitten zelfs twee derde teams bij, van de Tukkers uit Albergen en DSVD uit Deurningen,” weet Meijerhof. “Dat is natuurlijk heel knap, dat die ploegen eerste klasse spelen, maar het brengt vaak wel minder ambiance dan tegen eerste teams.”

Lees ook: Grote verrassingen in nieuwe poule-indelingen

Met Wijhe om de tafel

ABS gaat bij de handbalbond een verzoek indienen om alsnog in de oostelijke eerste klasse geplaatst te worden. “We kunnen tot aanstaande zondag reageren op de conceptindeling van het NHV. Dat gaan we doen. Het tweede team van Wijhe, dat achter ons tweede is geëindigd, is wel in de oostelijke klasse geplaatst. Dat vinden we opmerkelijk, want wij denken dat we daar als kampioen meer recht op hebben. Maar ik begrijp ook dat Wijhe er niet op zitten te wachten om in de Twentse klasse uit te komen. Ik ben ook benieuwd naar de beweegredenen van Wijhe: hebben zij zelf aangegeven te willen promoveren of zijn ze gevraagd? Misschien moeten we met hen om de tafel. En misschien zijn er ook wel heel andere mogelijkheden. Wellicht kunnen beide poules anders ingedeeld worden: dertien om elf.”

ABS heeft zelfs even overwogen om in de tweede klasse te blijven. “Daar hebben we het kort over gehad, maar nee, als sportman of -vrouw wil je altijd voor het hoogste gaan. Volgend jaar spelen we zeker in de eerste klasse. Die promotie hebben we, nu hopen we dat we ook in de gewenste klasse mogen spelen.”

Het NHV maakt maandag 18 mei de definitieve indeling bekend.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina