Quintus te sterk voor Kwiek

Kwiek is er niet in geslaagd om de halve finales van het bekertoernooi te bereiken. In Kwintsheul was huidig bekerhouder en eredivisionist Quintus met 30-27 te sterk voor de Raaltenaren.

In de eerste dertig minuten wist Kwiek slechts tien keer het net te vinden. “Bij rust was het 17-10. Dan is het verschil al te groot,” wist trainer Tonio van Rhee. “Dit niveau zijn we niet gewend, elk foutje wordt afgestraft. Daar is Quintus zo slim in.” In de tweede helft kwam Kwiek toch goed terug. “Vooral onze dekking stond heel sterk. Quintus leek op een gegeven moment helemaal de weg kwijt. We kwamen zelfs terug tot 27-26. Maar we moesten te veel druk leggen in de aanval, waardoor we fouten maakten. Zonde, want we hebben goed gespeeld en er zat een stunt in. Maar we mogen supertrots zijn op deze prestatie.”

Na de competitie zit nu dus ook het bekertoernooi erop voor Kwiek. “We hebben nu drieënhalve week rust. We hebben een druk seizoen gehad met elk weekend een wedstrijd. Nu kunnen we de koppen even leegmaken. Aanstaande vrijdag hebben we nog een teamuitje en daarna doen we drie weken even niets.” Wanneer de nieuwe trainer Lars Hoogeveen de taken van Van Rhee in Raalte precies overneemt, is op dit moment nog niet duidelijk.

In de andere kwartfinales rekende Volendam met 28-31 af met SEW en werd regerend landskampioen VOC verrassend uitgeschakeld door Handbal Venlo (32-31). Morgen spelen Voorwaarts en Fortissimo in de laatste kwartfinale tegen elkaar (20.00 uur in Twello).

Quintus – Kwiek: 30-27 (17-10)
Scores Kwiek: Anouk van Rijssen 9, Kim Boerdam 5, Floor Tutert 4, Jessica Hilbrands 3, Danique de Jong 2, Meike Damhuis 1, Floor Liefers 1, Kim Peters 1, Nel Veldhuis 1

Foto: beeld uit een eerdere wedstrijd, tegen Quintus schoot Meike Damhuis één keer raak

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina