Midweekse strijd om een plek bij de laatste vier

Kwiek en Voorwaarts strijden deze week om een plek in de halve finales van het landelijke bekertoernooi. Kwiek neemt het vanavond in Kwintsheul op tegen Quintus; Voorwaarts speelt woensdag thuis tegen Fortissimo.

Voor Kwiek is de deelname aan het bekertoernooi het toetje van het seizoen. Afgelopen zondag speelden de Raaltenaren hun laatste wedstrijd van de competitie. Met slechts een nederlaag, een gelijkspel en maar liefst 24 winstpartijen kroonde Kwiek zich tot de onbetwiste kampioen in de eerste divisie en promoveerde daardoor naar de eredivisie. De kwartfinales van het bekertoernooi bereikte Kwiek door het winnen van veel regionale voorrondes. In de kwartfinale werd eredivisionist Borhave met 34-31 uitgeschakeld.

Lees ook: Kwiek zet zegereeks voort tegen eredivisionist

De tegenstander van vanavond, Quintus, is al jaren een vaste waarde in de eredivisie. Ook dit seizoen plaatsten de Kwintsheulsen zich voor de kampioenspoule. Kans op de titel maken ze echter niet meer: SEW bleek in de play-offs tweemaal te sterk. Vorig jaar legde Quintus nog wel beslag op de beker. In de vorige ronde van de huidige bekercompetitie versloeg Quintus nipt VZV (24-25), dat nog wel in de race is voor het landskampioenschap.

Verse eredivisionist

Voorwaarts is nog in een hevige strijd tegen degradatie uit de eredivisie verwikkeld. Na twee van de zes nacompetitiewedstrijden staat de Twellose ploeg op plek drie van vier in de nacompetitie. Fortissimo, de tegenstander in sporthal de Jachtlust woensdag, is al wel verzekerd van spelen in de eredivisie volgend seizoen. Dankzij een gelijkspel afgelopen zondag tegen Kwiek eindigde de Cothense ploeg op de tweede plek in de eerste divisie, voldoende voor rechtstreekse promotie.

Fortissimo bereikte de kwartfinales van het bekertoernooi door DSVD te verslaan, een concurrent van Voorwaarts in de nacompetitie. Voorwaarts zelf won na een gelijkopgaande strijd en tumultueuze slotfase met 34-35 van V&L, eveneens een degradatieconcurrent.

Lees ook: Voorwaarts bekert door ondanks oververhitte slotfase

De winnaars van deze week plaatsen zich voor de halve finales die in de week van 6 april worden gespeeld.

Dinsdag 10 maart 2020
19.30 uur: SEW – Volendam
19.30 uur: Handbal Venlo – VOC
20.30 uur: Quintus – Kwiek

Woensdag 11 maart 2020
20.00 uur: Voorwaarts – Fortissimo

Foto: Voorwaarts (oranje) en Kwiek vochten al veel duels uit. Mogelijk treffen ze elkaar in de halve finales van het bekertoernooi opnieuw.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina