Voorwaarts bekert door ondanks oververhitte slotfase

Voorwaarts heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. In Geleen rekende de ploeg van Maurice Feringa dinsdagavond met 34-35 af met competitiegenoot V&L. Bij rust stonden de Twellosen met 18-21 voor, maar V&L bleef in de tweede helft constant in het spoor. In de oververhitte slotfase wist Voorwaarts het hoofd koel genoeg te houden.

Met nog veertig seconden te spelen en een voorsprong van 34-35 voor Voorwaarts werden er aan beide kanten kansen gemist. Een lobje van Voorwaarts mislukte en in de tegenaanval hield keepster Brigitte Huis in ’t Veld een schot uit de hoek tegen. Even later was er een vrije bal voor V&L waarbij een speelster van Voorwaarts onvoldoende afstand hield. “De nieuwe regel schrijft voor dat je bij zo’n overtreding in de laatste halve minuut van de wedstrijd een rode kaart en strafworp moet krijgen,” wist Feringa. Dat gebeurde echter niet, waarop de coach van V&L ontstak in woede. “Hij ging enorm tekeer en kreeg rood en zelfs de blauwe kaart. Hij had misschien wel gelijk, maar aan de andere kant had zijn ploeg de rest van de wedstrijd al genoeg voordeel gehad.”

De winst is een stukje revanche na de slechte wedstrijd tegen SEW van afgelopen zaterdag. “Dit hadden we nodig,” vond Feringa. “Als we na zo’n nederlaag alleen maar twee weken trainen en er dan moeten staan in de nacompetitie, wordt het lastig. Dit is een opsteker. Het was nog niet heel goed, maar de teamspirit was er weer. Vanaf de eerste minuut zaten we er scherp bovenop.”

Voorwaarts stond dit seizoen al twee keer eerder tegenover V&L. In de nacompetitie ontmoeten beide ploegen elkaar ook nog tweemaal. “Thuis verliezen zij bijna niet. Vorige keer werden we daar nog helemaal weggespeeld. Deze overwinning is hartstikke knap.”

Lees ook: wedstrijdverslag V&L – Voorwaarts

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina