17-02-2020: V&L – Voorwaarts (beker)

Met de loting was enkele weken geleden bekend gemaakt dat wij doordeweeks een uitwedstrijd tegen V&L zouden moeten spellen, helemaal in het verre Geleen. Met de HappyBus vertrokken wij om 17:00u uit Twello, waarna wij in Arnhem nog een drietal op pikten en de lange tocht naar het zuiden gingen afleggen. Om 20:30u zou de wedstrijd van start gaan, maar door file zouden wij pas rond 19:50u aankomen. De voorbespreking werd daarom al in de bus gehouden, zodat we direct konden omkleden en nog goed konden warmlopen. Belangrijk bij deze wedstrijd was om de lijn van afgelopen wedstrijden door te zetten en de nare nasmaak van afgelopen zaterdag tegen SEW weg te poetsen.

Na het fluitsignaal startten wij uit de startblokken. Via Lisa, een penalty van Daimy en twee break-outs van Ellen en Alineke stond het binnen een mum van tijd 0-4, waarop V&L een time-out nam. Suzanne had mooie reddingen en een perfect aangespeelde bal op Alineke in de break-out. Na een 3-7 voorsprong kwam V&L in het middenblok van afstand terug in de wedstrijd. Zij scoorden 5 maal achter elkaar en maakten de stand 8-7. Tijd voor een time-out. Het tempo lag enorm hoog, en de 10 minuten die erop volgden vielen er heen en weer doelpunten. Bij een stand van 16-16 liepen wij enkele doelpunten uit, en mede dankzij twee benutte penalty’s van Lisa werd de ruststand 18-21 in voordeel voor ons.

Na de rust bleef de voorsprong beperkt, maar wel voor ons. Het tempo bleef gedurende de rest van de wedstrijd hoog. Halverwege de tweede helft kwam V&L wederom bij, vooral via afstandsschoten. In de slotfase werd het heel erg spannend. Via 29-28 scoorden wij driemaal op rij, Lisa, Daimy en een hele mooie snelle tegenaanval werd via Daimy op Hilke omgezet tot een doelpunt.

V&L besloot in de laatste minuten met 7 veldspeelsters te spelen, waardoor wij in de dekking extra op scherp stonden. V&L miste een penalty en daarmee de gelijkmaker. Een voorsprong van het minimale verschil werd door ons behouden, welke Daimy op 2 zette na een penalty voor de 33-35, maar hier had V&L direct antwoord op voor de 34-35.

Met nog minder dan een minuut te spelen werd het enorm spannend. Fit & Fun Voorwaarts nam een time-out voor de laatste aanval, maar door tijdspel kon deze niet worden omgezet in een doelpunt waarop V&L 20 seconden voor tijd en time-out voor de laatste aanval inzette. Met 7 veldspeelsters tegenover ons was het werken geblazen, want een schot op doel zou sowieso komen. Deze kwam vanaf de hoek, maar via de heup van Brigitte werd deze geweerd en kregen wij de bal weer in bezit.

Echter, er werd een overtreding gemaakt waardoor V&L weer de bal kreeg en nog eenmaal op doel schoot, maar geen treffer werd. Er was nog discussie en enige ophef vanuit V&L over het verkrijgen van een penalty i.v.m. de laatste 30-seconden regel en het houden van de onjuiste afstand bij de vrije worp, maar de scheidsrechters bleven bij hun keuze om de penalty niet te geven. Hierdoor was de eindstand 34-35 en zijn wij geplaatst voor de kwartfinale!

De loting voor de volgende ronde zal aankomende maandag 24 februari plaatsvinden. Dan zullen we zien wie wij in de kwartfinale treffen en of we weer een uitwedstrijd, of wellicht toch een thuiswedstrijd zullen krijgen!

Dit weekend is het handbalvrij en wordt er volop carnaval gevierd, maar volgende week zaterdag zijn wij weer van de partij voor de eerste wedstrijd in de degradatiepoule, en deze is om 20:00u in sporthal Jachtlust tegen Volendam! Tot dan!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *