Kwiek zet zegereeks voort tegen eredivisionist Borhave

Kwiek is doorgedrongen tot de kwartfinales van het landelijke bekertoernooi. In eigen huis was de kampioen van de eerste divisie met 34-31 te sterk voor Borhave, de huidige nummer zeven van de eredivisie. Door deze overwinning zetten de Raaltenaren hun ongekende zegereeks gewoon voort.

Zowel in de voorbereiding als de competitie en het bekertoernooi verloor Kwiek nog geen wedstrijd. Er werd zelfs niet een keer gelijkgespeeld. Tegen Borhave leek Kwiek dinsdagavond wel tegen de eerste nederlaag aan te lopen. De Twentsen vlogen uit de startblokken en maakten elke kans die ze kregen af. Gevolg: een 5-11 tussenstand. “We hebben ontzettend veel kansen gemist, en werden ook een beetje overdonderd door hun snelheid en effectiviteit. Van de tien keer dat zij voor de goal kwamen, hebben ze tien keer gescoord. Wij maakten uit vijftien kansen slechts zes doelpunten,” liet Kwiek-coach Tonio van Rhee aan de Stentor weten.

Kwiek stelde orde op zaken en had via 11-13 bij rust de aansluiting gevonden (17-18). De laatste dertig minuten ging het gelijk op. Kwiek trok uiteindelijk verrassend aan het langste eind. “Dit is onverwacht, maar we kunnen stellen dat we in ieder geval mee kunnen op eredivisieniveau,” concludeerde Van Rhee.

Herman Keppels, trainer van Borhave, vond de winst van Kwiek terecht, maar had wel een kanttekening. “Het was geen lekkere pot handbal,” zei hij tegen Tubantia. “Dat had zeker niet met het verlies te maken, want Kwiek heeft wat mij betreft terecht gewonnen. De scheidsrechters maakten er echt een potje van. Nogmaals, terechte winst voor Kwiek, maar we kregen wel heel veel strafworpen tegen.”

Lees ook: wedstrijdverslag Kwiek-Borhave

VOC en Fortissimo ook door

Ook regerend landskampioen VOC plaatste zich voor de volgende ronde. De Amsterdammers rekenden met 29-36 af met eerstedivisonist PSV Handbal. DSVD uit Deurningen, de hekkensluiter van de eredivisie, werd door de runner-up van de eerste divisie uitgeschakeld. Fortissimo was in Cothen met 30-28 te sterk.

Deze en volgende week worden de overige vijf wedstrijden in de achtste finales gespeeld. Voorwaarts speelt volgende week dinsdag in Geleen tegen V&L.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina