Hoogeveen volgt Van Rhee op als hoofdtrainer Kwiek

Het goede nieuws blijft binnenstromen bij Kwiek. Werden eerder al de promotie naar de eredivisie en het kampioenschap veiliggesteld, nu kan de club ook een nieuwe hoofdtrainer presenteren. Lars Hoogeveen gaat met de Raaltese club de eredivisie in.

De Drent is op dit moment bezig aan zijn derde seizoen bij de damesploeg van SVBO uit Barger-Oosterveld, Emmen. Vorig jaar promoveerde hij met die club naar de tweede divisie. Als speler en trainer was hij onder meer werkzaam bij Hurry Up in Zwartemeer, E&O in Emmen en het Duitse HSG Nordhorn-Lingen. Ook was hij assistent-bondscoach van de heren van Jong Oranje.

Michel Rabelink, voorzitter van Kwiek, is blij met de komst van Hoogeveen: “We hebben in diverse samenstellingen vanuit de vereniging uitvoerig gesproken met verschillende kandidaten. Zo weten we dat we draagvlak hebben voor deze keuze. Lars is een mooie mix van ervaring, ambitie, winnaarsmentaliteit en een langetermijnvisie. We gaan ervan uit dat hij een enorme bijdrage gaat leveren aan de volgende stappen van onze vereniging.”

Ook de trainer zelf kijkt uit naar de start met Kwiek: “Ik ben erg blij met mijn nieuwe uitdaging bij Kwiek. Er staat een mooie jonge groep met kwaliteit waar de rek nog lang niet uit is. Ik heb drie geweldige jaren gehad bij SVBO, waar we met de hele vereniging hard gewerkt hebben om ons verder te ontwikkelen. Maar toen Michel Rabelink mij belde en we gesproken hadden, begon mijn eigen ambitie toch weer te kriebelen. De gesprekken in Raalte gaven me het gevoel dat ik naar een hele familiare club ga met een fris bestuur en de ambitie om samen de schouders eronder te zetten en de vereniging vooruit te brengen.”

Aanstaande zaterdag, na afloop van de thuiswedstrijd tegen De Tukkers, viert Kwiek groot feest ter ere van de titel en promotie.

Foto: trainer Lars Hoogeveen (links) en voorzitter Michel Rabelink. Fotograaf: Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina