Erop of eronder voor Voorwaarts; eindelijk groot feest voor Kwiek

Voorwaarts kan het debuutjaar in de eredivisie vanavond al met een jaar verlengen. Bij winst en gunstig uitvallende uitslagen van de concurrentie plaatsen de Twellosen zich voor de kampioenspoule. In dat geval is degradatie met zekerheid afgewend. Voor Kwiek staat er thuis tegen De Tukkers niets meer dan de eer op het spel, maar het grote kampioensfeest aansluitend zal net iets mooier zijn als de ongekende zegereeks niet onderbroken wordt.

Dat er gewonnen gaat worden van De Tukkers lijkt wel zeker. Uit verpulverde Kwiek de Albergse ploeg met liefst 20-50. De Raaltenaren hebben nog zeven scores nodig om vanavond het achthonderdste competitiedoelpunt te laten noteren. Twee weken terug pakte Kwiek de promotie, vorige week werd de titel veiliggesteld. Vanavond worden deze successen eindelijk echt gevierd. Na de wedstrijd barst het feest in Tijenraan los.

Zaterdag 15 februari 2020
19.30 uur: Kwiek – De Tukkers

Flow

Voorwaarts-speelster Daimy van Dommelen heeft vertrouwen in de wedstrijd van vanavond tegen SEW. “We hebben nog een appeltje met ze te schillen,” klinkt de opbouwster strijdvaardig. “Vorige keer verloren we met twee punten verschil, maar toen zat alles tegen en misten we enkele speelsters. Nu zitten we in een lekkere flow. Van de laatste vijf wedstrijden hebben we er vier gewonnen. Ik heb er een goed gevoel over.”

Voorwaarts moet winnen om uitzicht te houden op de kampioenspoule. Daarna is de ploeg afhankelijk van de uitslagen van de wedstrijden Borhave-Quintus en Volendam-V&L. In het gunstigste geval verliezen Borhave en V&L hun duels. Wint V&L wel, dan komt het op het doelsaldo aan. Bij winst van Borhave zijn de kansen verkeken en is Voorwaarts veroordeeld tot het spelen in de degradatiepoule. De ploeg die daarin als laatste eindigt, degradeert naar de eerste divisie.

Stand onderste ploegen eredivisie
5. SEW 17-13 (-71)
6. Volendam 17-11 (-42)
————————————
7. Borhave 17-11 (-47
8. Voorwaarts 17-11 (-63)
9. V&L 17-11 (-66)
10. DSVD 17-5 (-90)

Programma zaterdag 15 februari
20.00 uur: Voorwaarts – SEW
20.00 uur: Borhave – Quintus
20.00 uur: Volendam – V&L

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina