Voorwaarts gaat ‘erop en erover’ en staat in halve finale

Dankzij een overtuigende 27-19 overwinning op Fortissimo heeft Voorwaarts zich woensdagavond verzekerd van een plek in de halve finales van het bekertoernooi. De ploeg van Maurice Feringa liet vooral in de tweede helft zien een stapje verder te zijn dan de opponent die afgelopen zaterdag de promotie naar de eredivisie greep.

De eerste helft ging gelijk op en eindigde met een tussenstand van 10-9 in het voordeel van Voorwaarts. In de tweede helft wijzigde Feringa zijn dekking. “In de eerste helft verdedigden we 3-2-1. Een gewaagde dekking, maar ik wist dat het gevaar vooral van hun opbouwrij kwam.” Na rust paste hij de tactiek aan. “Amy Oostveen, voorheen speelster van VOC, is het belangrijkste bij Fortissimo. Haar hebben we in de tweede helft uitgedekt. Fortissimo kreeg toen heel vaak tijdspel en wij konden de ene naar de andere break-out lopen. We gingen erop en erover. Wij waren een niveau hoger, vond ik.”

Feringa had zelfs de mogelijkheid om op een gegeven moment een kwartet speelsters rust te geven. “Alineke Ros, Lisa Oosterwijk, Ellen van der Scheer en keepster Lieke van der Linden heb ik met nog vijftien minuten te spelen naar de kant gehaald. Zo kon iedereen lekker spelen. Vooral Ellen en Lieke waren erg sterk vanavond. Maar ik wil niet te veel de uitblinkers benoemen, we waren collectief sterk.” Keepster Brigitte Huis in ’t Veld keerde een strafworp en hoekspeelster Quinty Veerman, terug in het veld na een slepende heupblessure, wist eenmaal raak te schieten.

Dikke enkel

Voor Melissa van Delsen verliep de avond minder prettig. De onfortuinlijke Twellose moest met een dikke enkel naar de kant. Vanwege een chronische voetblessure besloot de opbouwster eerder al dat dit haar laatste seizoen is. Van Delsen: “Ik klapte door mijn enkel, van mijn goede voet dit keer. Ik stapte op iemands voet, of zo. Nu is hij dik, klopt en doet pijn, maar ik wil nog niet te veel aan de gevolgen denken. Ik draag een brace en hopelijk heeft die de grootste klap opgevangen.”

Voorwaarts hoopt op een gunstige loting voor de halve finales. “Tegen Volendam of Quintus maken we de grootste kans,” verwacht Van Delsen. “En dan in de finale Handbal Venlo.” Feringa is het met haar eens. “We kunnen maar zo in de finale komen, en dat als Voorwaarts. Wie had dat gedacht? We zijn hier heel blij mee. Natuurlijk heeft de nacompetitie onze prioriteit, maar dit is een mooie opsteker.”

Voorwaarts – Fortissimo: 27-19 (10-9)
Scores Voorwaarts: Ellen van der Scheer 6, Daimy van Dommelen 4, Alineke Ros 4, Laura Deijk 3, Merlin Fakkert 3, Lisa Oosterwijk 2, Keyara Peters 2, Sharin Aal 1, Aniek Koers 1, Quinty Veerman 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina