Overwetering speelt zich veilig; Lettele tweede

In de laatste competitieronde heeft ook Overwetering zich, in navolging van Wesepe, veilig gespeeld in de hoofdklasse B. Door een 26-28 winst op Bentelo 2 in een spannende pot houdt de Olster ploeg minimaal drie teams onder zich. Dat is ruim voldoende voor directe handhaving.

De ontlading was enorm in sporthal de Pol in Bentelo. “Een heel fijn gevoel. We hebben het uitstekend gedaan,” sprak coach Jan Lentjes opgelucht. “Bentelo gaf het niet cadeau. Ze deden echt hun sportieve plicht.” Overwetering kende geen goede start. “We moesten wennen aan het spelen met hars,” verklaarde Lentjes. “Daardoor keken we al gauw tegen een 4-1 achterstand aan.” Daarna ging de stand op en neer. Telkens stond of Bentelo of Overwetering een puntje of twee voor. “We hebben er echt als team voor gestreden. Met name in de eindfase speelden wij effectiever, koelbloediger. Er kwamen extra krachten boven. We stonden een paar punten voor en wisten zeker: dit geven we niet meer weg.”

Lees ook: wedstrijdverslag Bentelo 2 – Overwetering
Lees ook: ‘We hebben maar een opdracht: winnen’

Lettele tweede

Er was nog een kleine kans dat Lettele de titel zou pakken. Daarvoor moest Wesepe winnen van Pacelli. “Natuurlijk hielden we een klein beetje hoop,” zei Lettele-trainer Henk de Boer. “Maar eigenlijk wisten we het wel.” Het wonder bleef uit, Wesepe verloor met 30-25, waardoor de winst van Lettele op HVBS (30-33) er niet meer toe deed. “We hebben een heel goed seizoen gedraaid,” relativeerde De Boer. “Samen met Pacelli waren we met afstand de beste. Tweede eindigen is een prima resultaat, maar we waren zo dichtbij. We hebben het tegen WHC weggegeven. De scheidsrechters floten toen echt niet in ons voordeel, maar we waren zelf niet goed genoeg om daarmee om te gaan.”

Lettele reisde met een bus vol supporters af naar Bunschoten-Spakenburg. Daar schotelden de blauw-witten het publiek een mooie laatste wedstrijd voor. “We hebben veel op tempo gespeeld. Wij waren duidelijk sneller. Ook hebben we de een-op-een veel opgezocht, wat goed uitpakte. We hebben er veel strafworpen uitgesleept.” HVBS moest het vooral van de afstandsschoten hebben. “De tweede helft hebben we hun schutter uitgeschakeld, waardoor we afstand konden nemen. Het is mooi dat we het met zo’n leuke pot en voor veel publiek van ons konden afsluiten.”

Lees ook: wedstrijdverslag HVBS – Lettele

DFS Arnhem degradeert

DFS Arnhem verloor met 24-26 van TVO en eindigt daarmee op de laatste plek. Het betekent de tweede degradatie op rij voor de Arnhemse ploeg. Lichtpuntje voor hen: het tweede team van DFS kan het kampioenschap in de eerste klasse vrijwel niet meer ontgaan, waardoor ook volgend jaar een ploeg van DFS in de hoofdklasse speelt.

WHC ging met 22-23 onderuit tegen OBW en eindigt daarmee elfde. De Twentse ploeg moet in een kleine nacompetitie met vier nummers elf van de andere hoofdklassen strijden om handhaving.

Foto: Overwetering weet dat de buit binnen is, bron: Overwetering/Frank Eilander

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina