06-04-2019: HVBS – Lettele (hoofdklasse)

www.hvlettele.nl

“Lettele onder aan den Enk…

…Ik kom hier immer weer”

Op de zeer vroege zondagochtend is het heel erg lastig, schier onmogelijk, om alle indrukken van gisterenavond op papier te krijgen en verslag te doen. En dan is het ook nog eens het laatste verslag van dit seizoen.

Alhoewel…… het kan wel, sponsoren, bus, sjaals, koffie, stroopwafels, dankjewel organisatie, Bunschoten-Spakenburg, HVBS, app-groepje-link met Zieuwent, zelf winnen, zware en lastige tegenstander, afwachten, zenuwen, Pacelli, Wesepe, hoop, toch niet, misschien toch wel, publiek op de banken, blauwwitte zee aan de overkant, uiteindelijk toch niet, publiek trots en tevreden, “Go stoan aj veur Toke bunt…”, laatste kleedkamerwoorden, emotioneel?, oké klein beetje, vooral trots en dankbaar, knuffels, bus, Spikker; here we come, dorpslied, bier, wijn, tomaatjes, druifjes, komkommertjes, paprikaatjes, kaas, worst, chocolade eitjes, Merci, bier en wijn (had ik dat al?), van links, naar rechts, “we zijn d’r bijna”, plassen, Spikker, krant belt, bier en wijn, bitterballen, wijn en bier, bitterballen, laatste drankje, nog eentje dan, mooi geweest, Lettele, Bathmen, Gorssel, Eefde, Zutphen, Warnsveld, appjes, tandjes poetsen, oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker!

Na de galavoorstelling in de laatste thuiswedstrijd tegen Zwolle, moesten we nu aantreden tegen HVBS in Bunschoten-Spakenburg. Gesteund door onze geweldige supporters zouden we de strijd aangaan met HVBS, dat gewoon nog in de race is om de 3e plek. Gewoon de beste worden van de rest, na het ongenaakbare Lettele en Pacelli. Geen persoonlijke dekking op Bianca, dan wij ook niet. Het liefst willen we gewoon lekker handballen, er een prachtige wedstrijd van maken en ons eigen spel spelen.

De gehele eerste helft gaat het gelijk op. HVBS neemt in het begin de voorsprong (4-2 en 10-9), maar onze dames pakken het af en toe ook over (4-5 en 12-13). Op het moment dat HVBS drie minuten voor de rust met een voorsprong te gaan rusten, 15-14, zorgen Jolien en 2x Maaike dat dat toch niet gebeurt en nemen we de voorsprong 16-17 mee naar de kleedkamer.

De conclusie was snel getrokken, wij doen het zeker niet slecht, zijn wat te slordig met de balcontrole. HVBS staat gewoon sterk te verdedigen, maar wij zijn 2x zo snel. Nummer 10 van HVBS scoort te veel en te simpel, dus daar moet Yara wat aan gaan doen. HVBS krijgt het lastig om het spel anders aan te pakken en we lopen naar 16-19. De dames uit Bunschoten-Spakenburg krijgen nog 2x aansluiting (19-20 en 21-22), maar de accu raakt leeg. Wij pakken een voorsprong van 5 doelpunten (23-28), De laatste 10 minuten zijn ons vergeven, de eindstand telt en dat is 30-33 geworden.

Naomi – Hilde – Cindy – Maaike 6 – Bianca 3 – Milou 5 – Ilse 4 – Anouk S – Yara 6 – Jolien 3 – Anouk O 1 – Marjolein 5.

We kunnen allerlei theorieën loslaten op dit seizoen. Het was een mooi seizoen, we hebben prachtige wedstrijden gespeeld en ons publiek heeft enorm genoten. Ik ben trots en dankbaar dat ik 3 seizoenen trainer/coach mocht zijn van dames 1. Ik heb het met heel veel plezier gedaan en bedank heel Lettele daarvoor.

Mijn mondhoeken krullen als ik denk aan de afgelopen 3 jaren.

Mijn handbalhart gaat tekeer als ik denk aan de geweldige acties op het veld.

Mijn ego wordt gestreeld als ik denk aan onze supporters.

Mijn dankbaarheid is enorm als ik denk aan 3 jaren met Toke en

je zult het zien aan mijn twinkelende ogen als ik denk aan de meiden.

Tot volgend seizoen, Henk de Boer

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina