Dure zeperd voor Lettele

Het was een grote verrassing gisteravond in de hoofdklasse. Koploper Lettele, die dankzij een subliem doelsaldo onbedreigd op de titel leek af te stevenen, ging onderuit bij het tegen degradatie strijdende WHC: 25-21.

Pacelli maakte tegen DFS Arhem geen fout (21-34 winst) en staat daardoor met nog twee speelrondes te gaan twee punten los van Lettele. Waar Lettele het kampioenschap lange tijd in eigen hand had, is het nu afhankelijk van Pacelli.

In Hengevelde kreeg topschutter Bianca Klein Koerkamp vanaf de eerste seconde mandekking. Hoewel dat vaker gebeurt, had Lettele daar zaterdag geen passend antwoord op. Ook zes tijdstraffen – tegenover vijf voor WHC – en meerdere strafworpen tegen hielpen niet mee. Lettele kwam geen moment in het eigen spel en speelde een moeizame wedstrijd. WHC profiteerde optimaal.

Lees ook: wedstrijdverslag WHC – Lettele

Lettele kan de laatste twee wedstrijden niets anders doen dan de eigen wedstrijden tegen Zwolle en HVBS winnen en hopen dat Pacelli zich verslikt in Bentelo 2 of Wesepe.

Belangrijke punten Wesepe en Overwetering

Wesepe en Overwetering pakten wel belangrijke punten. Het door blessures geteisterde Overwetering versloeg in eigen huis ESCA met 24-20; Wesepe wist in de slotseconde van het duel met HVBS een punt veilig te stellen: 22-22. Beide ploegen delen nu de zevende plaats, maar zien WHC tot op een punt naderen. Ook DFS staat een puntje onder ze. TVO (drie punten minder) en OBW (vier punten minder) sluiten de ranglijst, maar komen vandaag nog in actie.

Foto: het team van Lettele

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina