‘We hebben maar een opdracht: winnen’

In december en januari liep het als een trein bij Overwetering. Met elf punten uit zes wedstrijden werd bijna het maximale bereikt. De fases daarvoor en daarna waren echter minder rooskleurig. Met nog een competitieronde te gaan, is de Olster club daardoor nog niet in veilige haven. “We hebben zaterdag maar een opdracht: winnen.”

Maaike Stegeman en Eline Schutte van Overwetering zijn blij dat ze zaterdag gelijk in actie komen met hun concurrenten. “We maakten ons de afgelopen weken veel te zenuwachtig door naar de resultaten van andere ploegen te kijken. Zaterdag kan dat niet en dat is alleen maar gunstig. We moeten vertrouwen in onszelf en in ons team, dan komt het goed.”

Bentelo 2 is de laatste tegenstander dit seizoen. Een lastige, maar niet onneembare hobbel. Thuis werd er met 30-26 van gewonnen. “In deze competitie steken alleen Pacelli en Lettele erbovenuit. De nummers drie tot en met twaalf kunnen allemaal van elkaar winnen,” weet het tweetal. “Bovendien moeten de andere vier ploegen die nog niet veilig zijn allemaal tegen elkaar. Dat is voordelig voor ons: dan kunnen ze elkaar afslachten.”

Blessuremalaise

De Olster selectie van coach Jan Lentjes is dit seizoen niet te benijden. De meeste speelsters maakten meer minuten op de bank dan binnen de lijnen. “Ik ben de enige die elke week op het wedstrijdformulier stond,” illustreert Stegeman de blessuremalaise binnen haar club. De 41-jarige keepster zag teamgenoot na teamgenoot uitvallen. “Het was elke week puzzelen met speelsters van het tweede en de A. Die meiden hebben het geweldig gedaan, daar heb ik alleen maar complimenten voor, maar het is natuurlijk niet ideaal. Je weet het nooit zeker, maar ik denk dat we al lang veilig hadden gestaan als we compleet waren geweest.”

Ook Schutte kon niet elke wedstrijd meedoen. “In november speelden we tegen TVO,” haalt de 21-jarige speelster het moment terug waarop ze geblesseerd raakte. “Laten we het een botsing noemen, maar eigenlijk maaide de tegenstander me gewoon onderuit. Mijn knie verdraaide. Ik kon een week of acht niet spelen.”

Mooi geweest

Andere bepalende speelsters als Ella van Breukelen (hersenschudding), Shana Nijboer (elleboog) en Lynn Vosman (knie) zaten eveneens lange tijd op de blessurebank. Bij Lynn Vosman was dit al vaker het geval, waardoor de 25-jarige besloot het handballen helemaal voor gezien te houden. Dat laatste geldt binnenkort ook voor Stegeman. “Het is mooi geweest. Ik heb meer dan twintig jaar in het eerste gespeeld. Ik heb alles meegemaakt – promotie, degradatie, handhaving – en nooit grote blessures gehad. Het is goed zo. Maar afscheid nemen met degradatie wil ik natuurlijk niet.”

Beter doelsaldo

Bij winst is Overwetering zo goed als zeker van klassenbehoud. OBW moet in dat geval het betere doelsaldo van Overwetering (-39 om -46) zien goed te maken. Laat Overwetering een of twee punten liggen tegen Bentelo 2 dan is de ploeg afhankelijk van de andere uitslagen.

De hekkensluiter degradeert rechtstreeks uit de hoofdklasse. De nummer elf speelt met de nummers elf uit de overige vier hoofdklassen om twee plekken in de hoofdklasse.

Zaterdag 6 april 2019
19.00 uur: DFS Arnhem – TVO
19.30 uur: WHC – OBW
19.30 uur: Bentelo 2 – Overwetering

Stand hoofdklasse B
1. Pacelli 21-38 (+173)
2. Lettele 21-36 (+194)
3. ESCA 21-20 (+10)
4. HVBS 21-20 (-30)
5. Bentelo 2 21-19 (-19)
6. Wesepe 21-18 (-18)
7. Zwolle 21-18 (-49)
8. WHC 21-17 (-47)
9. TVO 21-17 (-64)
10. Overwetering 21-16 (-39)
11. OBW 21-16 (-46)
12. DFS Arnhem 21-15 (-65)

Foto: Eline Schutte haalt namens Overwetering uit tegen ESCA eerder dit seizoen, bron: Overwetering/Frank Eilander

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina