Kwiek vindt in Tessa Hilbrands opvolger voor Kim Boerdam

Nauwelijks drie weken nadat Kwiek-speelster Kim Boerdam bekendmaakte terug te keren naar Wijhe presenteert de Raalter eredivisionist al een opvolger. Tessa Hilbrands, de twee jaar oudere zus van middenopbouwster Jessica Hilbrands, komt per direct over van Handbal Venlo.

Voormalig jeugdinternational Hilbrands (22) is net als Kim Boerdam een linkshandige speelster die zowel op de hoek- als opbouwpositie kan spelen. “De linkshandige handbalsters liggen niet voor het oprapen op eredivisieniveau,” weet Kwiek-trainer Lars Hoogeveen. “Na het vertrek van Kim Boerdam zijn we direct aan het zoeken gegaan. Tessa is een veelzijdige linkshandige speelster die de laatste jaren op de rechterhoek heeft gespeeld, maar ook in de opbouw uit de voeten moet kunnen. Zodoende dus een welkome versterking voor onze ploeg.”

Hilbrands is afkomstig uit Oosterhesselen en heeft via HVZ/Vivendi de stap naar E&O gemaakt. Daar maakte ze voor het eerst kennis met Lars Hoogeveen. Na wat jaren in Emmen te hebben gespeeld kwam de transfer naar Dalfsen waar ze onderdeel was van het Topsportprogramma. De laatste twee seizoenen heeft ze succesvol bij Handbal Venlo gespeeld.

Lees ook: Selectie van Kwiek wordt steeds Drentser

Na goed overleg tussen Handbal Venlo en Kwiek is besloten de transfer zo snel mogelijk te laten plaatsvinden. Hilbrands: “Ik kijk er naar uit om samen met mijn zusje te gaan spelen in het shirt van Kwiek. Doordat de competitie werd beëindigd, is de overstap in een stroomversnelling gekomen. Het leek ons de beste keus nu gelijk over te stappen, zodat ik vast kennis kan maken met de meiden. Zodra we weer mogen trainen kan ik alvast wennen aan het spel dat bij Kwiek wordt gespeeld. Ik kan in ieder geval niet wachten om te mogen beginnen en samen met elkaar hard te werken en plezier te hebben.”

Foto: Tessa Hilbrands, fotograaf: Albert Gerritsen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina