Kunnen Lettele en Nieuw Heeten de Sallandse koplopers laten struikelen?

Broekland en Heeten zijn het seizoen in de hoofdklasse B meer dan uitstekend begonnen. Beide ploegen boekten in hun eerste twee wedstrijden ruime overwinningen, waardoor ze – samen met WHC – de nummer 1 positie bezetten. Nieuw Heeten en Lettele (foto) gaan proberen daar zaterdag verandering in te brengen.

Nieuw Heeten speelt in eigen huis tegen Broekland. Bij Nieuw Heeten ontbreken dit seizoen keepster Mirjam Lamers (speelt lager) en de zwangere topschutter Ilse Bouman, waardoor trainer Louis Degen op zoek moet naar nieuwe sterkhouders. In de eerste wedstrijd won zijn ploeg nog redelijk eenvoudig van Avanti Wilskracht (21-14), maar tegen Heeten kon geen vuist gemaakt worden (38-20 nederlaag). De papieren zijn dus in het voordeel van Broekland, maar wellicht kan Nieuw Heeten in eigen huis met het eigen publiek erachter voor een verrassing zorgen.

Ook de derby tussen Lettele en Heeten lijkt op papier bij voorbaat al beslist: Heeten won tweemaal ruim, Lettele verloor tweemaal. Maar Lettele wist de nederlagen wel beperkt te houden tot twee punten tegen WHC en slechts één puntje tegen Avanti Wilskracht. Bovendien ontbraken in de laatste wedstrijd opbouwers Bianca Klein Koerkamp en Amber Zandbelt, normaal elk goed voor meerdere doelpunten per wedstrijd. Of beide speelsters op tijd fit zijn voor de clash met Heeten wordt morgenavond duidelijk.

Speelvrij weekend

De eerste divisie heeft een speelvrij weekend, waardoor Voorwaarts en Kwiek 2 deze dagen niet in actie hoeven komen. Voor Voorwaarts komt dat perfect uit, want een deel van de selectie zit nog tot en met zondag op het Portugese eiland Porto Santo voor de Champions Cup Beach Handbal 2022.

Programma 22 en 23 oktober 2022

Eredivisie
Za. 19.30 uur: PSV Handbal – Kwiek

Tweede divisie A
Za. 20.15 uur: Wijhe’92 – OBW

Hoofdklasse A
Za. 19.30 uur: Stevo – Dalfsen
Za. 20.30 uur: HVE 2000 – Zwolle
Za. 20.45 uur: HVZ-Vivendi – LHC
Za. 20.45 uur: SDOL – Actief Klazienaveen

Hoofdklasse B
Za. 19.00 uur: Nieuw Heeten – Broekland
Za. 19.30 uur: Lettele – Heeten
Zo. 13.50 uur: Combinatie’64 – Overwetering

Eerste klasse Oost A – dames
Za. 18.40 uur: Holten – Huissen
Za. 18.45 uur: Wijhe’92 – Angeren

Eerste klasse Oost A – heren
Za. 20.10 uur: Heeten – UDI1896/DFS Arnhem 2

Tweede klasse Oost A
Za. 19.00 uur: Wesepe – Achilles
Za. 20.10 uur: Schalkhaar – Broekland 2
Zo. 11.15 uur: Kwiek 3 – LHC 2

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina