Zaterdag Kwiek-avond in Tijenraan, ook Voorwaarts speelt thuis

Het is zoeken naar wedstrijden dit weekend. Vanwege de naderende herfstvakantie liggen veel competities volledig of deels stil. De ere- en eerste divisie gaan wel gewoon volle bak verder, in de overige klassen wordt er hier en daar een wedstrijd gespeeld.

Kwiek 1 ontvangt zaterdag het altijd lastige VOC. De Amsterdammers doen al jaren mee om de hoofdprijzen en staan ook nu in de top van de eredivisie. Alleen van SEW werd verloren, de overige vier wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen. Kwiek is met zes punten uit vijf duels een sterke middenmoter.

Kwiek 2 tegen hekkensluiter, Voorwaarts ontvangt Westsite

Direct na de wedstrijd van Kwiek 1 is het de beurt aan Kwiek 2. Voor de Raalter reserves is het nieuwe seizoen in de eerste divisie niet goed begonnen. Vorig jaar deden ze lang mee om de koppositie, nu bungelen ze met slechts twee punten uit vijf duels onder in de eerste divisie. Tegenstander de Tukkers heeft het echter nog moeilijker. De Twentsen hebben tot nu toe geen enkel punt weten binnen te slepen.

In diezelfde eerste divisie neemt Voorwaarts het in eigen huis op tegen Westsite. Met zes punten staat Voorwaarts er net iets beter voor dan de Amsterdamse opponent die vier punten bij elkaar heeft gesprokkeld.

Haarle en ABS op jacht naar eerste zege

In de eerste klasse gaat Haarle op jacht naar de eerste punten van het seizoen. In de eerste twee wedstrijden zag nieuwe trainer Willem Woudstra mooie dingen bij zijn ploeg, maar resultaat leverde het vooralsnog niet op. In Vaassen moet daar tegen CVO verandering in komen. CVO zelf heeft een wedstrijd gewonnen en eenmaal gelijkgespeeld.

ABS reist zondag af naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen Havana. Een overwinning hebben de Bathmensen dit seizoen nog niet geboekt, wel werd er in de openingswedstrijd tegen Duiven één punt gepakt (21-21). Havana won eenmaal: vorige week werd Haarle verslagen.

Kwiek 3 en Broekland 2 vroeg uit de veren

Tot slot worden er in de tweede klasse drie wedstrijden gespeeld. Zondagochtend vroeg is het de beurt aan Kwiek 3. Om tien uur beginnen zij aan hun wedstrijd tegen het tweede van Broekland. Beide ploegen wonnen hun eerste en tot nu toe enige wedstrijd.

Voorwaarts 2, vorig jaar gedegradeerd uit de eerste klasse, is het seizoen in de tweede klasse prima begonnen met twee overwinningen. Voor tegenstander Overwetering 2 geldt dat niet. De Olstenaren gingen twee keer ruim onderuit.

Zwolle 2 tot slot gaat in Arnhem op bezoek bij ESCA-Handbal. Beide ploegen wonnen dit seizoen eenmaal en verloren ook eenmaal.

Wedstrijdprogramma 15 en 16 oktober 2022

Eredivisie
Za. 19.00 uur: Kwiek – VOC

Eerste divisie
Za. 20.00 uur: Voorwaarts – Westsite
Za. 20.45 uur: Kwiek 2 – de Tukkers

Eerste klasse Oost A
Za. 19.00 uur: CVO – Haarle
Zo. 11.20 uur: Havana – ABS

Tweede klasse Oost A
Za. 20.15 uur: ESCA-Handbal – Zwolle 2
Zo. 10.00 uur: Kwiek 3 – Broekland 2
Zo. 12.10 uur: Voorwaarts 2 – Overwetering 2

Foto: Lotte Stam haalt uit namens Kwiek 2 in de met 37-26 gewonnen wedstrijd tegen Foreholte

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina