‘Nu gaat de focus op 28 graden’

In de nacht van dinsdag op woensdag is het beachhandbalteam van Voorwaarts – met speelsters uit het eerste, tweede en derde team – op het vliegtuig gestapt naar Madeira. Donderdag volgt de bootreis naar de eindbestemming: Porto Santo. Op het kleine Portugese eiland gaat de ploeg op het strand de strijd aan met andere Europese beachploegen tijdens de EHF Champions Cup 2022.

Afgelopen weekend versloeg Voorwaarts in de zaal nog Westsite met 30-29, na een uitermate spannende slotfase. Coach Rob Wiegman was logischerwijs blij met de punten. “Het was geen goede wedstrijd, de klad kwam er al snel in. Maar als je zo’n vervelende wedstrijd toch wint, doe je iets goed. We hebben nu zes punten uit acht wedstrijden. Dan mag je als nieuwkomer in de eerste divisie zeker niet klagen.”

Deze week heeft de trainer en een groot deel van zijn team een handbalvrij weekje. Wiegman: “Voor een aantal gaat nu de focus op 28 graden. Zij gaan meedoen aan de Champions Cup beachhandbal. De speelsters die niet meegaan, hebben een rustweek. Maar volgende week gaan we weer verder en richten we ons weer op de competitie.”

Zilver op het NK

Het beachteam van Voorwaarts verloor op het NK Beachhandbal in de finale van Lit Malserzn Aln, maar die ploeg zag af van deelname aan de Champions Cup. Voorwaarts liet de kans niet glippen op een reisje naar de zon.

Donderdagmiddag en -avond speelt Voorwaarts de eerste twee wedstrijden op het Europese toernooi. In de poule van vier gaat de top 2 door naar de hoofdfase van het toernooi. De finales zijn op zondag.

Alle wedstrijden zijn live te zien op www.ehftv.com.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina