HHZD-speelster Myrza Roeke schittert op het veld én voor de camera’s

HHZD-speelster Myrza Roeke is vanaf vandaag zes weken lang iedere woensdagavond te zien in het EO-programma Blind Getekend op NPO 3. In haar functie als recruiter begeleidt Myrza samen met jobcoach Ton Keunen zes kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe baan. De deelnemers zeggen hun huidige baan op en tekenen een nieuwe arbeidsovereenkomst zonder te weten wat hun nieuwe functie precies is.

“Het is eigenlijk Kopen zonder Kijken, maar dan voor werkzoekenden”, legt Myrza het concept van Blind Getekend uit. “Samen met een jobcoach zoek ik een geschikte nieuwe baan voor de kandidaten. Zij tekenen blind hun arbeidscontract voordat ze starten en weten dan alleen het aantal uren, hun salaris en de plaats waar ze gaan werken. Ze hebben verder geen idee voor welk bedrijf of in welke functie dat is.”

Shinen

Myrza heeft zelf nog geen aflevering van het nieuwe EO-programma gezien. “Het is voor mij hetzelfde als voor jullie, ik heb ook nog helemaal niets gezien. Maar er is mij gezegd dat ik me geen zorgen hoef te maken. ‘Je bent aan het shinen’, zeggen ze. Ik weet niet hoe lang en vaak ik in beeld ben, maar het zijn niet slechts een paar seconden. Ik denk dat het best heftig is om mezelf op tv te zien. Ik vind het heel spannend wat mijn omgeving ervan gaat vinden.”

De zakelijke Myrza

Ze hoopt dat de mensen die haar goed kennen de echte Myrza terugzien in het programma. “Ik zal niet dezelfde Myrza zijn als op het handbalveld. Daar ben ik aan het schreeuwen en wil ik de touwtjes in handen hebben. Die controle lukt in dit programma niet, want je weet niet hoe het gaat lopen en hoe de kandidaten op bepaalde dingen reageren. Je zult op tv vooral de zakelijke Myrza zien, maar wel de echte Myrza. Ik ben ook heel blij dat het een programma van de EO is en niet van een commerciële omroep. Er was helemaal niets gescript, ik heb kunnen zeggen en doen wat ik zelfde wilde. Dat moet ook, anders kun je niet coachen. De camera’s zitten dicht op je en draaien met je mee, maar ik merkte ze al snel niet meer. Ik heb echt helemaal mijn eigen werk kunnen doen.”

‘Ik op tv? Nee, doei!’

Myrza is manager recruitment bij uitzendorganisatie Manpower. “Bij Manpower kwam de vraag binnen of er geschikte mensen waren voor dit tv-programma. Ik werd met enkele anderen naar voren geschoven. Maar ik dacht: ik op tv? Nee, doei! Ik hoef niet vooraan te staan. De directie bleef me vragen en toen heb ik toch wat testopnames gedaan. En dat vond ik echt heel leuk om te doen. Ik bleek van de kandidaten de beste klik met jobcoach Ton Keunen te hebben.”

Jaloerse kinderen

Blind Getekend wordt gepresenteerd door Rachel Rosier, bekend van onder meer de jeugdprogramma’s Checkpoint, Topdoks en De Smerige Quiz. Myrza: “Het was echt ontzettend leuk om met haar samen te werken. Zij is superintelligent en kon mooi samenvoegen wat Ton en ik bespraken. Zij is geknipt voor dit programma. Ik was afgelopen weekend in de feesttent in Heino en daar kreeg ik van mensen te horen dat hun kinderen jaloers op mij waren, omdat ik met Rachel mocht samenwerken.”

Of alle werkzoekende kandidaten succesvol geholpen zijn, mag Myrza niet verklappen. “Ik kan wel zeggen dat alle kandidaten een contract hebben getekend. Maar hoe het verder verlopen is en of ze daar nog steeds werken, daar mag ik niks over zeggen.”

Er zit meer in jezelf dan je denkt

Wat Myrza betreft smaakt dit tv-avontuur naar meer. “Ja, zeker. Alhoewel, vraag me dat over zes weken nog eens. Ik vind het zo spannend wat de reacties zijn. Maar het leukste van alles is dat ik als recruiter mensen echt kan helpen, in mijn dagelijkse werk en nu ook op tv. Dat ik daarin het verschil kan maken. Ik hoop dat ik ook anderen activeer, ze laat zien dat je vaak veel meer kwaliteiten in jezelf hebt dan je denkt. Zo was er een kandidaat die na afloop zei dat hij nooit zelf op de vacature had durven reageren. Je hebt vaak veel meer in je zitten dan je zelf denkt.”

De eerste aflevering van Blind Getekend met Myrza als recruiter is vanavond te zien om 21.25 uur op NPO 3.

Over Blind Getekend

Foto: Myrza Roeke (rechts) met presentatrice Rachel Rosier en jobcoach Ton Keunen in het EO-programma Blind Getekend

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina