Uitblinker Elisa Marsman redt punt voor Kwiek 2, maar laat er ook eentje liggen

De eerste ontmoeting tussen Voorwaarts en Kwiek 2 in de eerste divisie heeft geen winnaar opgeleverd. Na een sterke comeback verzuimde Kwiek definitief de trekker over te halen en liet Voorwaarts met een puntje alsnog ontsnappen: 29-29.

Voorwaarts-speelster Lisa Oosterwijk baalde van de puntendeling. “Met onze ervaring moeten we deze wedstrijd gewoon winnen. Het is balen dat het niet gelukt is”, liet ze aan de Stentor weten. “Op het eind werd het slordig. Ik begreep de scheidsrechters niet, er kwamen over en weer tijdstraffen.”

Niet lang voor het einde leek Voorwaarts op rozen te zitten. De voorsprong van 21-14 bleek echter niet voldoende om de wedstrijd over de streep te trekken. Kwiek 2, tot dan toe wel mooi maar niet effectief spelend, ging uit een ander vaatje tappen. Dat had ook Oosterwijk gezien: “Kwiek bleef op tempo spelen en ze gingen ook van afstand schieten. Misschien waren wij zelf niet scherp genoeg in de dekking. We hebben het onnodig weggegeven en moeten heel goed naar onszelf kijken.”

Onder aanvoering van uitblinker Elisa Marsman kwam Kwiek 2 helemaal terug in de wedstrijd. Bij 29-29 kreeg de jonge ploeg van trainster Jildou Dijkstra zelfs de kans om de winnende score te maken. Maar in de laatste seconde miste Marsman – die in totaal negen keer scoorde en volgens de verslaggever van de Stentor ‘een dijk van een wedstrijd speelde en fantastische staaltjes handbal liet zien’ – de toegekende strafworp.

Eerste divisie
Voorwaarts – Kwiek 2: 29-29
Doelpunten Voorwaarts:
 Daimy van Dommelen 10, Jill Kloppenberg 5, Keyara
Peters 5, Aniek Koers 3, Lisa Oosterwijk 3, Chantal Deijk 2, Bo Linthorst 1
Doelpunten Kwiek 2: Elisa Marsman 9, Floor Tutert 5, Meike Damhuis 4, Kaylee Damman, Farah ten Bärge 2, Milou Strijdveen 2, Isa Lokate 1, Lizz Olde Bolhaar 1, Femke Schoterman 1, Lotte Stam 1

Foto: Elisa Marsman van Kwiek 2 – hier in actie tegen Foreholte – was tegen Voorwaarts de absolute uitblinker | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina