Dit zijn de winterkampioenen van dit seizoen

Een titel waar je weinig voor koopt, maar die toch zeker een mooie kroon is op een fantastische eerste helft van het seizoen: de titel van winterkampioen. Vier ploegen uit de regio mogen zichzelf zo noemen nu de winterpauze voor de deur staat en zij de koppositie in hun poule bezetten. We zetten ze in het zonnetje.

Wijhe’92

Vorig seizoen draaide Wijhe’92 al boven in de tweede divisie A mee, maar besloot uiteindelijk niet voor eventuele promotie te gaan. Dit jaar lijkt de ploeg daar niet onderuit te komen. Na een indrukwekkende zegereeks en foutjes van de concurrentie staat Wijhe halverwege het seizoen aan kop met achttien punten uit elf duels. Die positie deelt de ploeg met HVBS, dat een inhaalwedstrijd vlak voor kerst won en daardoor in punten gelijk is gekomen. Wijhe’92 verloor dit seizoen alleen van DSVD 2 en SVBO. De grootste uitslag boekte Wijhe tegen DOS: 35-20, maar ook de 41-29 zege op VVW was niet kinderachtig. Concurrent HVBS werd met 20-31 verslagen. Trainer Maurice Feringa is duidelijk: “We gaan er zeker voor!”

Broekland

Wat er in de zomer precies gebeurd is in Broekland is een raadsel. Feit is wel dat de ploeg onherkenbaar is vergeleken met vorig seizoen. Direct in de eerste wedstrijd van het seizoen werd de toon gezet. De 20-32 overwinning op RSC bleek geen uitschieter, maar de norm. Tegen Lettele schoot Broekland helemaal uit de slof: 44-26. Alleen tegen Pacelli wist de ploeg van trainer Raymond Diks niet te winnen (22-26), maar de koppositie kwam niet in gevaar. Met twintig punten uit elf duels heeft Broekland een voorsprong van twee punten op runner-up Pacelli. Ook in het bekertoernooi doet Broekland nog mee. Begin januari mag de hoofdklasser zich meten met eerstedivisionist Voorwaarts.

CVO

Ondanks een misstap in de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie (17-13 verlies tegen HCL) gaat CVO als winterkampioen het nieuwe jaar in. Vorig jaar zat de Vaassense club al dicht tegen de top aan, dit jaar zijn de kansen op een kampioenschap nog groter. Al zijn de verschillen in de top van de eerste klasse niet groot. CVO heeft net als HCL achttien punten, maar heeft met +60 een beter doelsaldo dan HCL (+36). Nummer drie Duiven volgt op één puntje . De nederlaag tegen HCL afgelopen weekend was het eerste verlies voor CVO dit seizoen. Wel werd er twee keer gelijkgespeeld, tegen HHZD en tegen Angeren. Huissen (32-19) en Haarle (31-13) vormden geen partij voor de selectie van Rudi Boshuizen.

Kwiek 3

In de eerste klasse is er maar één ploeg die – tot nu toe althans – aanspraak maakt op de titel. Kwiek 3 is halverwege het seizoen nog ongeslagen en staat fier aan kop met vier punten voorsprong op nummer 2 Schalkhaar. Er is nog geen ploeg geweest die de Raaltenaren echt heeft kunnen uitdagen. De kleinste winst was op 23 oktober op LHC 2, toen Kwiek 3 met ‘slechts’ 19-13 won. De nummer 2 van de ranglijkt Schalkhaar werd met 15-24 verslagen, tegen nummer 3 Swift’64 werd het 22-34. Afgelopen zondag werd Wesepe met dubbele cijfers opzijgezet: 34-17.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

2 Replies to “Dit zijn de winterkampioenen van dit seizoen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina