Oranje treft oranje: mooie bekerclash in Twello

De laatste drie clubs uit Salland en omgeving strijden begin januari om een plek in de achtste finales van het bekertoernooi. Voorwaarts, Wijhe’92 en Broekland maken daar nog kans op. In de achtste finales stromen de eredivisieploegen, met onder meer Kwiek, ook in.

Het lot heeft Voorwaarts en Broekland (foto: Yara Tuïnk) in de derde ronde aan elkaar gekoppeld. Vanaf deze speelronde krijgt de laagst spelende ploeg niet automatisch meer het thuisvoordeel toebedeeld. De loting heeft uitgewezen dat Voorwaarts thuis speelt. Dat betekent een extra uitdaging voor Broekland: niet alleen speelt Voorwaarts twee niveaus hoger, ook moet Broekland er rekening mee houden dat er in de Twellose Jachtlust met hars gespeeld wordt.

Ook voor Wijhe’92 staat er een mooie wedstrijd te wachten. De formatie van trainer Maurice Feringa krijgt E&O op bezoek. Het Emmense E&O staat op dit moment vierde in de eerste divisie. Wijhe’92 is de nummer twee van de tweede divisie.

De winnaars van beide wedstrijden plaatsen zich voor de achtste finales die van 31 januari tot en met 2 februari afgewerkt worden.

Programma derde ronde bekertoernooi

Dinsdag 10 januari 2023
19.30 uur: Wijhe’92 – E&O

Woensdag 11 januari 2023
20.30 uur: Voorwaarts – Broekland

Foto: Yara Tuïnk van Broekland | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina