De stand van zaken in de eerste klasse: Gelderse ploegen domineren de ranglijst

In de eerste klasse zijn het de ploegen uit Gelderland die de dienst uitmaken. CVO uit Vaassen (foto) leidt de ranglijst met elf punten uit zes duels. De ploeg van trainer Rudi Boshuizen verloor nog geen wedstrijd en liet alleen tegen Angeren een puntje liggen (20-20).

De tweede plek wordt gedeeld door Duiven, Angeren en HCL, met ieder negen punten. Pas daarna volgt de eerste Overijsselse ploeg: ABS uit Bathmen. ABS staat met drie zeges en één gelijkspel op de vijfde plek. Het verschil met koploper CVO is met vier punten te overzien. HHZD heeft net als ABS zeven punten. Vorige week versloegen de Heinosen Havana met duidelijke cijfers: 31-21.

Lastige seizoensstart

Haarle heeft zich na een lastige seizoensstart keurig in de middenmoot van de eerste klasse gewrongen. Als het zaterdag weet te winnen van Huissen, de nummer 7, is zelfs het linkerrijtje in zicht. Voor Wijhe’92 2 en Holten verloopt het vooralsnog allemaal wat minder voorspoedig. Promovendus Holten wist nog geen wedstrijd in winst om te zetten en heeft komende zaterdag aan runner-up Duiven ongetwijfeld weer een flinke kluif. Ook Wijhe 2 pakte nog geen enkele zege, maar wist wel een keer gelijk te spelen: 27-27 in de openingswedstrijd tegen HCL.

Stand eerste klasse Oost A
1. CVO 6-11
2. Duiven 6-9
3. Angeren 6-9
4. HCL 6-9
5. ABS 6-7
6. HHZD 6-7
7. Huissen 6-6
8. Haarle 6-5
9. Ha-STU
10. Havana 6-4
11. Wijhe’92 2 6-1
12. Holten 6-0

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina