Wijhe wint in Bartelscup, verlies voor Wesepe en Lettele

In de strijd om de Hendrik Bartelscup – een toernooi met ploegen uit de hoofdklasse en tweede divisie – heeft Wijhe de eerste slag geslagen. Onder leiding van de nieuwe coach Laurens Beld werd dinsdagavond Pacelli met 21-26 verslagen. Beide ploegen staan waarschijnlijk komend seizoen ook tegenover elkaar. Wijhe wist zich onlangs ternauwernood te verzekeren van een nieuwe jaar in de tweede divisie; Pacelli promoveert als kampioen van de hoofdklasse naar diezelfde divisie.

De andere tegenstanders van Wijhe in de Bartelscup zijn DSVD 2, Stevo en Zwolle (poule 2).

In de eerste poule ging Lettele, met coach Ron Stege aan het roer, dinsdag nipt onderuit tegen Zenderen Vooruit/Bornerbroek. Het werd in de Scheg in Deventer 29-30. Een prima resultaat voor Lettele dat dit seizoen tweede eindigde in de hoofdklasse. De Twentse tegenstander was de nummer zes van de tweede divisie. Lettele treft de komende weken ook nog Bentelo 2, Hacol’90 en Kwiek 2.

Wesepe, nummer acht van de hoofdklasse B, verloor in poule 3 ruim van RSC uit Rossum. Na een gelijkopgaande eerste helft (ruststand 13-12) moest de ploeg van Wim Snijders na rust het hoofd buigen tegen de nummer zes van de hoofdklasse A. Met een 27-19 nederlaag kon Wesepe terugreizen vanuit Weerselo.

In diezelfde poule neemt Overwetering het vanavond in eigen huis op tegen Avanti Wilskracht uit Enschede. WHC en TVO completeren deze laatste poule.

Foto: Marleen Spikker van Wesepe haalt uit tegen Overwetering, eerder dit seizoen, bron: Overwetering/Frank Eilander

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina