‘Veel en veel fitter’ Nieuw Heeten verrast ambitieus CVO

Vorig jaar zwalkte Nieuw Heeten met meer vallen dan opstaan door de eerste klasse heen. In het nieuwe seizoen lijkt er ineens een heel andere ploeg te staan. De eigen Belte Bokaal, een voorbereidingstoernooi met onder meer drie hoofdklassers als concurrentie, bleef begin september voor het eerst in Nieuw Heeten zelf. De goede lijn werd doorgetrokken in de eerste competitiewedstrijd. Het sterke CVO was zaterdagavond met 29-20 een prooi voor Nieuw Heeten.

“Een verrassende uitslag? Dat weet ik eigenlijk niet,” zegt Louis Degen, trainer van Nieuw Heeten. “Ik denk dat dit pas het echte Nieuw Heeten is. We zijn nu veel en veel fitter dan vorig jaar. We spelen nu zoals we kunnen spelen. Dit is Nieuw Heeten-waardig. Vorig jaar kampten we met veel blessures en moesten we noodgedwongen rustig trainen. We hadden al zo weinig speelsters, we konden niet het risico lopen op meer uitvallers. Daar is nu geen sprake meer van.”

Fysiek gaat het dus voorwaarts met Nieuw Heeten. Ook mentaal ziet Degen zijn ploeg groeien. “We spelen een stuk constanter. Vorig jaar konden we vijf of zes doelpunten voor staan en dan was het nog onduidelijk of we uiteindelijk zouden winnen. De groep is beter bestuurbaar. De speelsters handballen zichzelf minder uit de wedstrijd. Je moet niet ook nog eens de strijd met jezelf aangaan.”

Conditioneel beter

Tegen CVO toonde Nieuw Heeten zijn nieuwe gezicht. De ambitieuze Vaassense opponent, die vorig jaar in de top van de eerste klasse eindigde, werd onaangenaam verrast. “Hun coach gaf vooraf aan dit jaar voor het kampioenschap te gaan. Dat vind ik nogal een uitspraak,” stelt Degen. “De eerst helft haperde ons spel nog. We speelden wel snel, maar het was gehaast en we rondden te snel af. De tweede helft ging dat beter en konden we weglopen. Wij waren conditioneel beter dan CVO.”

CVO toonde zich onder de indruk van ‘de sterk spelende keepster’ en gaf hiermee doelvrouw Mirjam Lamers een mooi compliment. Degen: “Zij deed het inderdaad goed en Marlee Kattenbeld was aanvallend goed op schot. Maar het is natuurlijk een wisselwerking. Niemand verzaakte.”

Selectie Nieuw Heeten 2020-2021: Ilse Bouman, Linsey Hazelhekke, Femke Heijstra, Esmee Hunneman, Marlee Kattenbeld, Birthe Kemper, Rachel Kruiswijk, Else Lamers, Mirjam Lamers, Lian Meijerink, Mara Meijerink, Dian van Rossum en Maureen van Rossum

Lees ook: wedstrijdverslagen Nieuw Heeten – CVO

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina