Nieuw Heeten wint eigen Belte Bokaal

De Belte Bokaal is voor het eerst in zijn vijfjarig bestaan gewonnen door Nieuw Heeten zelf. Afgelopen weekend was de eersteklasser op het voorbereidingstoernooi – genoemd naar de in 2014 gebouwde thuishal – alle vier tegenstanders de baas. Een knappe prestatie van het team van Louis Degen, dat onder andere drie hoofdklassers trof.

Nieuw Heeten was achtereenvolgens te sterk voor SDOL (19-16), Wesepe (23-12), Grol (22-11) en Hacol (16-12). Bovendien werd Nieuw-Heeten-speelster Rachel Kruiswijk verkozen tot speelster van het toernooi.

Voor die laatste prijs waren ook SDOL-speelsters Inge Lugtenberg en Sharon Spoolder genomineerd. De Luttenbergse ploeg van coach Helma Meijerman had wat moeite om in het toernooi te komen. Na het verlies in de eerste wedstrijd tegen Nieuw Heeten werd Grol wel verslagen. Op zondag volgde hetzelfde recept in omgekeerde volgorde: van Wesepe werd gewonnen, maar de Luttenbergse hoofdklasser kreeg Hacol in de laatste wedstrijd niet op de knieën.

Voor hoofdklasser Wesepe verliep het toernooi bepaald niet vlekkeloos. Op de eerste wedstrijddag was Nieuw Heeten met 23-12 de selectie van Richard Groote Schaarsberg flink de baas. Hacol werd even later wel aan de zegekar gebonden. De zondag werd voor de al gehavende Weseper ploeg overschaduwd door fysieke tegenslag. Drie speelsters moesten voortijdig de strijd staken met vervelende blessures.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina