Eén goede seizoenshelft kan voldoende voor titel zijn

Het NHV laat zich niet nogmaals verrassen door een pandemie of een andere onvoorziene situatie. Mocht in de toekomst, om welke reden dan ook, de competitie opnieuw vroegtijdig beëindigd worden, dan is nu al duidelijk wat de gevolgen zijn.

In een nieuw bestuursbesluit is vastgelegd dat in dat geval gekeken wordt naar de stand zoals die was op het moment dat de competitie precies op de helft was. Die stand wordt de eindstand en aan de hand daarvan worden de promoties en degradaties bepaald. Alle ploegen hebben dan één keer tegen elkaar gespeeld. De uitslagen van de returns tellen niet mee.

Wordt de competitie al vóór de helft beëindigd, dan wordt het seizoen als niet-gespeeld beschouwd en vindt er geen promotie of degradatie plaats.

Een goed begin van het seizoen is hiermee dus belangrijker dan ooit geworden.

Bestuursbesluit: Artikel 43 – Rangorde in competitie, kampioenschap, promotie, degradatie

Foto: SDOL promoveerde afgelopen jaar onverwacht na het plotseling beëindigde seizoen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

2 Replies to “Eén goede seizoenshelft kan voldoende voor titel zijn”

  1. Ron Stege

    Goede zaak, het was erg lang erg onduidelijk wat de gevolgen waren afgelopen seizoen. Zo weet je vooraf waar we aan toe zijn. Of het eerlijk is wil ik niet aan, dat niet maar wel duidelijk.

  2. Henny Nijboer

    Laten we hopen op een volledig seizoen. Goed dat NHV vooraf duidelijkheid geeft. Misschien niet de beste (want wat is dat dan?) oplossing, wél de minst slechte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina