Valse start Kwiek 1; tweede team overtuigt wel

De handbalsters van Kwiek zijn het seizoen in de eredivisie gestart met een nederlaag. In en tegen Volendam werd het 25-23 voor de thuisploeg. De Raalter reserves begonnen een stuk beter: in eigen huis wist Kwiek 2 tegenstander VELO met 31-19 te verslaan.

Volendam was op papier een gunstige tegenstander. Of, zoals Kwiek-trainer Lars Hoogeveen het verwoordde: ‘je kunt ervan verliezen, maar dat hoeft zeker niet’. Desondanks gebeurde dat wel. Hoogeveen: “Je moet in goeden doen zijn om te winnen en dat waren we niet. Ons niveau hebben we niet gehaald. Alleen keepster Claudia ter Wal verdiende een dikke voldoende.”

Kwiek begon nog wel aardig aan het duel en pakte een 1-3 voorsprong. Hoogeveen: “In het eerste kwartier hielden we ons aan de opdracht, maar daarna zakte het in. Tot het eind toe was het rommelig. Bij rust stonden we gelijk, daarna was het stuivertje wisselen. We wisten niet door te drukken. We maakten niet de goede keuzes, met technische fouten of een slechte afronding tot gevolg. Ook de dekking stond niet goed.”

Kwiek 2 gaat los na rust

Kwiek 2 liet in de wedstrijd tegen VELO het omgekeerde beeld zien. Na een matige start richtte de ploeg zich op tijd op. Bij rust was het verschil al voorzichtig gemaakt (14-10), daarna ging de selectie van Edward Wolf helemaal los. Via 25-13 zette Kwiek 2 een overtuigende 31-19 eindstand op de borden.

Lees ook: wedstrijdverslag Kwiek 2 – VELO

Komend weekend speelt de hoofdmacht van Kwiek de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Fortissimo is de tegenstander. Het tweede van Kwiek gaat op bezoek bij Aalsmeer.

Hoofdfoto: teleurstelling bij Anouk van Rijssen van Kwiek 1 | fotograaf Kristian Giesen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina