Vier punten dankzij ‘de piepjes van Ed’ en het mes tussen de tanden

Zowel Kwiek 1 als Kwiek 2 liet er zaterdagavond geen misverstand over bestaan wie de twee punten zou pakken. Voor het tweede team was het de tweede dikke zege op rij: na VELO (31-19) moest nu Aalsmeer eraan geloven met 14-37. Ook Kwiek 1 haalde hard uit: Fortissimo werd in Raalte op een 31-17 nederlaag getrakteerd.

Geen gas terug

‘Kwiek 2 is on fire’, schrijft de Raalter eerstedivisionist in het eigen wedstrijdverslag. En niet onterecht, want na slechts twee wedstrijden heeft de ploeg al 68 keer het net gevonden en slechts 33 tegendoelpunten geïncasseerd.

Aalsmeer werd zaterdagavond in het eerste kwartier op snelheid overlopen, de ene break na de andere volgde. ‘De piepjes van Ed zijn toch ergens goed voor’, concludeert het team, verwijzend naar de trainingsstof van trainer Edward Wolf. Bij rust was het 6-17, maar Kwiek nam geen gas terug. Lotte Stam was de tweede helft de uitblinker aan Raalter zijde. Mede dankzij haar aanvalsdrift eindigde Kwiek 2 de wedstrijd met een klinkende 14-37 overwinning.

‘De betere potjes’

Ook Kwiek 1 knalde er flink op los. Voor eigen publiek liet de ploeg van trainer Lars Hoogeveen een uitstekende wedstrijd zien. De eerste en laatste tien minuten waren volgens de trainer wat minder, maar in de tussenliggende veertig minuten speelden de Raaltesen zoals Hoogeveen het graag ziet.

Cirkelspeelster Maron Schepers speelde een belangrijke rol, ook in de dekking. Zij hield de gevaarlijke opbouwster van Fortissimo prima onder controle. Schepers speelde met het mes tussen de tanden, is te lezen in de Stentor. Keepster Claudia ter Wal was zeer te spreken over de wedstrijd: “We kwamen een stuk scherper voor de dag dan vorige week. We kregen van de coach in de rust ook heel duidelijk te horen dat we deze scherpte moesten vasthouden, zodat we de voorsprong konden vasthouden en vergroten. Dit zijn de betere potjes, dus ik ga hier zeker van genieten.”