Tevreden HHZD zet samenwerking met Wolterink voort

HHZD wordt ook volgend jaar getraind en gecoacht door Freddy Wolterink. De Wierdenaar is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Heinose eersteklasser.

“We zijn uitermate tevreden over het werk van Freddy bij de vereniging,” laat de technische commissie van HHZD weten. “Zowel binnen als buiten de lijnen weet hij zijn stempel op positieve wijze te drukken.”

Aan het begin van het seizoen gaf Wolterink aan de speelwijze bij HHZD te willen aanpassen: “Ik wil dat ze doelgerichter gaan spelen en met meer beweging. Het is nu nog te statisch. Maar dat heeft tijd nodig en dat red je niet in één seizoen. In wedstrijden verval je vaak snel in het oude. Als we aan het einde van de competitie op vijftig of zestig procent zitten van wat ik wil zien, is het prima.”

Desondanks wist HHZD twee van de drie gespeelde wedstrijden in winst om te zetten. Wolterink: “Vorig jaar moest de ploeg naar onderen kijken. Dat geeft onrust. Als je in de middenmoot staat, kun je je een keer een nederlaag permitteren. Bovenkant middenmoot moet kunnen met deze groep.”

Lees ook: Wolterink werkt aan nieuwe speelwijze bij HHZD: ‘Tegen Dalfsen zag ik al vooruitgang’

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina