Strijdend Heeten moet zege weer aan Broekland laten: ‘We lieten ons te veel meeslepen’

Broekland won zaterdag voor de tweede keer in twee weken tijd van Heeten. De bekerwedstrijd anderhalve week geleden werd eenvoudig gewonnen, zaterdag moest de ploeg van trainer Raymond Diks er harder voor werken, maar won uiteindelijk wel weer. Het werd in Broekland 24-22.

In de eerste helft liep Broekland gelijk een paar punten weg bij Heeten. Het werd zelfs 12-6 en het leek wederom een makkelijke avond te worden voor Broekland. “We lieten ons te veel meeslepen in het overdreven spel van Broekland”, was de verklaring van Heeten voor het opgelopen verschil. Toch wist Heeten voor rust het gat nog iets te verkleinen tot 13-10.

Vers uit de kleedkamer startte Heeten niet scherp en kon Broekland de voorsprong eenvoudig uitbouwen naar 17-10. “Even ademruimte”, aldus Broekland. Maar dat was maar van korte duur, want Heeten werd wakker geschud. Bij 19-17 en een overtalsituatie kon Heeten de aansluitingstreffer maken, maar de ploeg verzuimde. Sterker nog, het was juist Broekland dat met een man minder wel wist te scoren (20-17). Opnieuw kwam Heeten terug en bij 21-20 was daar eindelijk wel de aansluiting. Lauri Kortenhorst maakte daarna het verschil in Broeklands voordeel. Met een benutte penalty en een goede passeeractie zorgde zij voor de 21-23. Na de 21-24 van Lois Folkert en een gestopte strafworp door keepster Charlotte Tielbeke was het toch gewoon Broekland dat de overwinning pakte.

Door deze zege blijft Broekland ongeslagen in de hoofdklasse B en leidt het klassement met twaalf punten uit zes duels. WHC volgt met tien punten, Heeten staat samen met Pacelli op plek drie met negen punten.

Lees ook: wedstrijdverslagen Broekland en Heeten

Foto: Lisa Nijland van Heeten in de tang bij een Zwolle-speelster (wedstrijd van vorig seizoen) | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina