2022-11-12: Broekland – Heeten (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Het was vanavond tijd voor de derby tegen Heeten. In de beker ruime winst voor ons, maar vandaag begonnen we gewoon op 0-0. De bal is rond. 7 tegen 7. Met Sharon als vrijwilliger van de week, de support van de pupillen (die qua lengte boven enkele speelsters uitstaken) én onze prachtige oranje Kknekkies (haarelastiekjes) waren we klaar om te knallen. De start verliep niet zo soepel, we kwamen 0-1 achter. Maud maakte nog de 1-1, maar de achterstand werd groter: 2-5. We zouden Broekland niet zijn als we niet terug zouden komen. Lynet wist meerdere keren de bal in het netje te leggen, waardoor we de 2-5 achterstand ombogen naar een voorsprong. Merel in de break zorgde voor de 12-6. Flink boffen voor ons. Hier en daar wat showpony gedrag met lobjes van onze Lauri en Yara. Tja, het publiek moet ook vermaakt worden he. Het was een fysiek potje en zoals wel vaker dit seizoen heeft iedereen de vloer weer van dichtbij mogen aanschouwen. Deze lag er overigens prima bij vandaag. We zouden ook Broekland niet zijn als we niet zouden inkakken. Ruststand 13-10. Even thee drinken, de boel bespreken met elkaar en weer door.

Isabel en Lieke zorgen voor de 17-10.

Even ademruimte, maar niet voor lang. Heeten gaf niet zomaar op en kwam terug tot 19-17, toen we met een man minder kwamen te staan. Ondanks de ondertal vloog Carlien door de Heetense dekking heen: 20-17. De spanning bleef in de wedstrijd en Heeten kwam terug tot 21-20. Het was Lauri die de penal en een 1 tegen 1 raak schoot: 23-21. Nog 2 minuten op de klok. Spanning en sensatie. Iedereen trillen op de benen. Een heerlijk balletje van Yara op Lois: 24-21. Publiek wild, wisselbank wild, iedereen juichen. Maar het spel was nog niet gespeeld. We kregen een penal tegen, maar daar was Char die een partij goed stond te keepen. Ze pakt ‘m gewoon! 2 punten voor ons. Zwaar bevochten, was niet perse nodig geweest. Wel blij. 🙂

Wiep bedankt voor het meedoen!

Publiek, jullie waren weer onze 8e man vandaag, love jullie 🧡🧡 (3e foto is speciaal voor jullie)

Pupillen van de week: bedankt voor jullie support!

Volgende week spelen we weer thuis. 19:30 tegen WHC. Tot dan!!

Verslag Heeten

Het was wederom tijd voor een wedstrijd tegen Broekland. Wij hebben laatst ook tegen ze gespeeld in een bekerwedstrijd. Dat was geen goede wedstrijd van onze kant en Broekland wist toen veel te scoren. Dat moest vandaag anders.

Wij begonnen sterk aan de wedstrijd en gooiden de de eerste ballen er strak in en dit zorgde voor een voorsprong van 2-5 in ons voordeel. Hierna wist Broekland dit weer gelijk te trekken en kwamen wij bijna niet meer aan het scoren. Wij lieten ons te veel meeslepen met het overdreven spel van Broekland. Dit zorgde ervoor dat Broekland een gat kon slaan van 12-6. Gelukkig wisten wij dit voor de rust weer een beetje bij halen en gingen wij rusten met een stand van 13-10.

In de tweede helft moesten we ervoor zorgen dat we niet weer gingen inkakken. Waar we scherp begonnen in de eerste helft, zwakte dit af aan het einde van de eerste helft. Dit moesten we dus voorkomen.

Helaas startte wij de tweede helft slecht. Wij waren niet scherp en Broekland kon hierdoor meteen weer een flink gat slaan. Gelukkig konden wij dit weer bijhalen en naderde wij toch nog tot één punt verschil. Het werd nog spannend. Helaas konden wij niet gelijk komen en wist Broekland te winnen met 24-22.

Helaas niet gewonnen, maar wel gestreden tot het einde met z’n allen. De wedstrijd was al 10 keer beter dan de vorige wedstrijd tegen Broekland.

Aangezien we wat spelers misten vanavond, waren Esmee, Maren en Amy bereid om mee te doen! Bedankt voor het meedoen!

Aanstaande zaterdag spelen wij wederom een derby. Dit keer tegen Overwetering. De wedstrijd is om 20:10 uur in Heeten. Tot dan!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina