Spelletjes om de handballoze dagen door te komen

Je kunt niet trainen, er is nauwelijks een handbalwedstrijd te zien en er is ook bar weinig nieuws te vinden op handbalgebied. Hoe kom je in deze coronaperiode de handballoze dagen door? Met spelletjes natuurlijk! Handbal Oost plaatst de komende periode met een zekere regelmaat een spelletje, raadsel of zoekplaatje op Instagram, Facebook en deze pagina. Weet jij alle antwoorden?

Opdracht 5 – Waar is de bal?

Achter welke paarse stip bevindt zich de bal?

Scroll naar beneden voor de oplossing.

Beeld uit de kampioenswedstrijd van Overwetering 2 tegen Schalkhaar in seizoen 2018-2019. Dankzij de 23-19 zege promoveerde Overwetering 2 naar de eerste klasse.

De oplossing:

De bal zit achter nummer 6.

Opdracht 4 – Zoek de drie verschillen

Deze twee foto’s lijken op het eerste oog identiek, maar dat zijn ze niet. Zie jij de drie verschillen?

Scroll naar beneden voor de oplossing.

Beeld uit de wedstrijd van vorig seizoen tussen LHC en Haarle, gespeeld op zondag 17 maart 2019. LHC won het duel, ondanks een 9-13 achterstand bij rust, met 23-21. Voor Haarle was de nederlaag een zware teleurstelling. De ploeg verloor die middag de koppositie en zou ook de titel uiteindelijk niet pakken. Die ging naar DFS Arnhem 2. Lees hier de wedstrijdverslagen van beide ploegen.

De oplossing:

Opdracht 3 – Wat klopt er niet?

Met Photoshop kun je je foto’s net iets mooier maken dan ze zijn. Filtertje hier, wat weghalen daar en hup, alle imperfecties zijn verdwenen. Sommige mensen zijn er echter iets té ijverig mee en laten per ongeluk hele ledematen verdwijnen. Ook op onderstaande foto is iets misgegaan. Zie jij wat er hier niet klopt?

Scroll naar beneden voor de oplossing.

Beeld uit de wedstrijd ABS – Wijhe’92 2 (2e klasse), gespeeld in januari 2019

De oplossing:

Opdracht 2 – Waar is Wally?

Wie kent Wally niet? Het vrolijke zwaaiende mannetje met bril en rood-wit gestreept shirt en mutsje weet zich altijd ongezien in een menigte te begeven. Zo ook tijdens het kampioenschap van Lettele op zaterdag 8 februari 2020 in de Bathmense Uutvlog. Speciaal voor die gelegenheid stak hij zichzelf in de clubkleuren van Lettele. Hoe snel kun jij hem vinden?

Scroll naar beneden voor de oplossing.

De oplossing:

Opdracht 1 – Waar is de bal?

De bal is rond en kan daardoor vaak onverwachtse wendingen maken. Weet jij achter welke van de tien paarse stippen de bal zich op onderstaande foto bevindt?

Scroll naar beneden voor de oplossing.

Beeld uit de competitiewedstrijd tussen Kwiek (rood) en Voorwaarts, gespeeld op 23 februari 2019 in Raalte. Kwiek won de derby overtuigend met 34-24. Desondanks greep Voorwaarts twee weken later de titel in de eerste divisie én de promotie naar de eredivisie. Een jaar later, dit huidige seizoen, presteerde Kwiek hetzelfde. De kans is daarmee groot dat beide ploegen elkaar volgend seizoen weer treffen.

De oplossing:

Nummer 3
Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina