EK in gevaar? Noorse eisen zetten boel op scherp

Over iets meer dan een maand gaat het EK handbal voor dames in Noorwegen en Denemarken van start. Nederland speelt de eerste poulewedstrijden in Trondheim, Noorwegen. Door de strenge eisen die de overheid van dat land stelt aan het toernooi kan het EK weleens vreemd verlopen.

Bij één positieve coronatest binnen de selectie – spelers én staf – moet een land namelijk direct naar huis. Zo hebben de Noorse autoriteiten bepaald. Ook de laatste tegenstander van die ploeg moet zo snel mogelijk huiswaarts keren, ook al is er binnen de eigen selectie geen corona geconstateerd.

Denemarken soepeler

Eerder werd al bekendgemaakt dat alle wedstrijden in Noorwegen voor lege tribunes gespeeld worden. In Denemarken, het land waarmee Noorwegen samen het EK organiseert, is publiek wel mondjesmaat toegestaan. Daar mogen maximaal vijfhonderd toeschouwers de wedstrijden bijwonen.

Daarnaast zijn in Denenmarken de gevolgen bij een positieve coronatest minder ingrijpend: alleen de ploeg waarbinnen de besmetting vastgesteld is, moet naar huis. De tegenstanders mogen dus blijven deelnemen aan het toernooi.

De Deense handbalbond heeft daarom aangegeven het gehele toernooi te willen organiseren. De afwijkende regels binnen één toernooi zijn volgens de Denen onwenselijk. Noorwegen is er echter alles aan gelegen om zijn deel van de organisatie van het EK in eigen land te behouden.

35 namen

Emmanuel Mayonnade, de Nederlandse bondscoach, maakte onlangs de 35 namen bekend van speelsters die kansen maken op deelname aan het EK. Onder hen is ook opbouwster Myrthe Schoenaker. Binnenkort wordt bekend of zij bij de groep van achttien speelsters zit die daadwerkelijk in Noorwegen om de titel mogen gaan strijden.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina