Schalkhaar blijft koelst en pakt volle winst

Schalkhaar is van de nul punten af. Na het verlies tegen Holten van vorige week pakte de formatie van trainer Willem Woudstra afgelopen zondag wel twee punten tegen Broekland 2. Het verschil was wel minimaal: 16-15.

In de eerste helft leek Schalkhaar in eigen huis eenvoudig de winst te gaan pakken. Na een fel begin stond er al snel een 7-4 voorsprong op de borden. Aanvallend werd er goed ingestart en aan de andere kant zat de dekking netjes dicht. Toch kwam Broekland langzaam maar zeker dichterbij. Bij rust was het verschil nog maar een punt: 7-6.

Ook in de tweede helft bleef het verschil klein. Broekland nam zelfs even de voorsprong over. Mede dankzij goed keeperswerk van Esmee Jansen liet Schalkhaar de tegenstander niet verder uitlopen. Bij 15-15 brak een spannende en chaotische slotfase aan. Het spel werd rommeliger, maar Schalkhaar bleef het kalmst. In de laatste drie minuten wist alleen routinier Kinga Gronowska nog te scoren. Zij bepaalde de eindstand op 16-15.