04-10-2020: Schalkhaar – Broekland 2 (2e klasse)

Verslag Schalkhaar

Rust 8-6
Eindstand 16-15

Velen zullen de wedstrijd gezien hebben op de live stream, maar vanaf de kant is het anders. Vooraf afgesproken hoe we aanvallend en verdedigend moesten spelen en iedereen gezegd dat we ons moesten focussen op de wedstrijd en als team de punten in Schalkhaar houden. Met een begeleiding van 5 stuks inclusief mijzelf mocht het niet misgaan.

We starten fel en aanvallend lieten we door veel in te starten het net te vinden. Verdedigend stonden we erg sterk en had Broekland moeite om in hun spelletje te komen. Het leek in de tweede helft even fout te gaan want Broekland kwam op een voorsprong van 1 doelpunt, maar door het uitstekende keeperswerk van Esmee en een echt gesloten verdediging, een gelijk maker van Marije en de winnende van good old Kinga wisten we verdiend de twee punten te pakken. Eigenlijk moet ik iedereen benoemen want de meiden waren allemaal goed.

Kortom de kop is er af, verder trainen en zondag weer gaan voor de 2 punten.

Verslag Broekland 2

Schalkhaar dames 1 was de tegenstander van dames 2 vandaag. Goed voorbereid als we waren hadden we verwacht dat we wel op t veld mochten warmlopen, maar helaas… Om te beginnen liepen we al met t hele team dwars door de teambespreking van Schalkhaar heen, lekker asociaal dames 2! Met nog een minuut of 10 voor aanvang van de wedstrijd moesten we nog beginnen met warmlopen.

Als een goed begin het halve werk is, is het achteraf gezien wel logisch dat onze eerste helft wat stroef verliep. De dekking stond goed, met soms een koekoek hier en daar (kan de beste overkomen). Aanvallend lieten we het nogal liggen. We stonden vrij lang met 7-4 achter en de laatste paar minuten trokken we het nog redelijk recht. Waardoor we met 7-6 de rust in gingen. De tweede helft verliep iets beter, maar aanvallend kunnen we veel beter. Merel heeft de keeper nog een paar keer laten zien hoe hard ze die bal in het doel kan rossen en Charlotte had bijna een leipe assist met haar voet, maar zo mooi mocht het net niet wezen. Met nog 3 minuten op de klok stond het 15-15. Vanaf dat moment was het chaos bij ons en hebben we met 16-15 verloren. Tja we balen nogal, laten we t daar maar bij laten.

De woman of the match is Elisa, die de beste speelster van Schalkhaar dondersgoed onder controle had en een paar schitterende pegels heeft meegepikt! Ook willen we Elise bedanken voor t meedoen!

*Quote van de wedstrijd: je moet wel meer doelpunten dan je tegenstander maken om te winnen…*