04-10-2020: Klarenbeek – Holten (2e klasse)

Verslag Holten

Koploper Klarenbeek te sterk voor Holten

Afgelopen zondagmiddag speelde dames 1 van handbalvereniging Holten in en tegen Klarenbeek. Klarenbeek 1 had zijn eerste competitiewedstrijd met liefst 30-9 gewonnen van Pacelli 2 en ook Holten won haar 1e wedstrijd namelijk tegen Schalkhaar.

Al vrij snel bleek dat Holten een zware kluif had aan Klarenbeek. Halverwege de 1e helft keken de Holtense dames al tegen een 10-4 achterstand aan. Door mooie doelpunten van Karlijn Hoogveld vanuit de hoek en vanaf de cirkel verkleinde Holten de achterstand tot 12-7. Voor de rust vergrootte Klarenbeek via uitblinkster Marleen Dijkhof haar voorsprong tot 15-7.

Na de pauze toonde Holten veerkracht door de achterstand te verkleinen tot 20-16 onder meer door snelle break-outs van Anne Rechterschot en Michaëla Spoor. Klarenbeek gaf hierna nog extra “gas” en liep uit naar 25-16. In de eindfase scoorden beide teams nog enkele keren en met name de Holtense Ilse Klaasses liet haar klasse blijken door 2 mooie doelpunten.

Komende zaterdag om 19 :30 uur spelen de dames van Holten weer thuis in haar eigen sporthal ’t Mossink. De tegenstander is dan ESCA 1 uit Arnhem. In verband met coronarichtlijnen mag hier geen publiek bij aanwezig zijn. Wel zal Holten zeer waarschijnlijk beelden van deze wedstrijd via een livestream laten zien. Nadere informatie volgt hierover op de website hvholten.nl en facebook HV Holten.

Scores Holten: Karlijn Hoogveld 6, Lieke Ebrecht, Julia Hanevelt en Ilse Klaasses allen 3, Anne Rechterschot 2, Gitta Bekkernens, Michaëla Spoor en Aniek Wissink allen 1.