Ruime winst voor Kwiek 2; tegenstander hekelt hard spel

Het tweede team van Kwiek boekte zondagmiddag een duidelijke 37-26 zege op Foreholte. Na het gelijke spel van vorige week tegen Velo komt Kwiek daarmee op drie punten te staan in de eerste divisie en bezet de vierde plek. VOC 2, de Tukkers en ZAP voeren de ranglijst aan.

De formatie van Edward Wolf moest zondagmiddag in sporthal Tijenraan even op gang komen voordat de wedstrijd naar de hand werd gezet. Na een voorzichtige tussenstand van 4-3 na tien minuten werd er bij 15-10 een eerste gaatje geslagen. De rust werd ingegaan met een stand van 17-12.

In de tweede helft leek Foreholte de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Met drie scores op rij was het verschil nog maar twee. Verder liet Kwiek het echter niet komen. Door een flink aantal snelle tegenaanvallen werd het verschil snel weer groter en liep Kwiek uit naar de eindstand van 37-26.

Grenzen opzoeken

Een mooie middag voor de thuisploeg dus, de gasten uit Voorhouten hadden minder genoten. Zij ergerden zich aan het harde spel dat Kwiek op de mat legde. “Al van het begin af aan was duidelijk dat Kwiek stevig zou gaan verdedigen en onze technische acties zouden afstoppen met alles wat nodig was. Met andere woorden, ze zochten de grens op wat de scheidsrechters toe zouden laten,” is in het wedstrijdverslag van de bezoekers te lezen. “De kansen waren er zeker, maar uiteindelijk moet de bal toch in de goal en met iemand op de rug of op schotarm is dat lastig. Het was een lastige pot, omdat er fysiek nogal wat werd toegelaten. Kwiek kon zo met snelle tegenaanvallen de voorsprong uitbreiden.”

Lees ook: wedstrijdverslagen Kwiek 2 – Foreholte

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina