20-09-2020: Kwiek 2 – Foreholte (1e divisie)

Verslag Kwiek 2

PCA/Kwiek DS2 wint ruim van Foreholte DS1

Na het gelijke spel van vorige week tegen VELO waren we erop gebrand om in onze 1e thuiswedstrijd dit seizoen de 2 punten in Raalte te houden. De tegenstander vanmiddag was Foreholte DS1 uit Voorhout.

We begonnen stroef aan de wedstrijd, dekking stond goed maar we misten te veel kansen. Na 10 min was het nog maar 4-3, daarna begon het beter te lopen. We konden onze voorsprong langzaam uitbouwen naar 7-3, 15-10 maar konden niet echt afstand nemen, het verschil bleef steeds 4 à 5 doelpunten. De ruststand was 17-12.

In het begin van de 2e helft kregen we gelijk 3 doelpunten op rij tegen (iets wat ons vorige week ook overkwam) en het verschil was nog maar 2. Aan de bak dus en na een genomen time-out konden we het spel van de 1e helft weer oppakken. Na 20 min spelen hadden we het verschil weer op 5 (27-22) gebracht. In de laatste 10 minuten hadden we een 5-0 run en was bij een stand van 32-22 de wedstrijd gespeeld. Met een paar mooie en snelle tegenaanvallen stond er na 60 minuten handbal een prima eindstand van 37-26 op het scorebord.

Een mooie start in de 1e divisie, twee gespeeld en 3 punten. Volgende week zondag 27 sep komt Quintus DS2 bij ons op bezoek in de Tijenraan, aanvang deze keer om 13.30 uur. We kunnen jullie support goed gebruiken, tot dan!

Verslag Foreholte

Na een busreis van 2 uur stapten we de sporthal de Tijenraan in Raalte binnen. We waren klaar voor een leuke pot handbal. Helaas pakte het anders uit. Al van het begin af aan was duidelijk dat Kwiek stevig zou gaan verdedigen en onze technische acties zouden afstoppen met alles wat nodig was. Met andere woorden, ze zochten de grens op wat de scheidsrechters toe zouden laten.

De eerste 10 min ging het gelijk op. Acties van Merel, Mell en Zoë werden hard afgebroken en hierdoor werd het lastig om de bal goed richting het goal te krijgen. De kansen waren er zeker maar uiteindelijk moet de bal toch in de goal en met iemand op de rug of op schotarm is dat lastig.

Met een stand van 17-12 gingen we de rust in en werd er vooral gestuurd op het compacter verdedigen en zekerder afmaken. Er werd geconcentreerd gewerkt en dit zorgde dat we terug kwamen tot 2 punten. Een goede fase dus waar samenwerking een belangrijke factor was. Nog 15 min te gaan en in een snelle tegenaanval werd Naomi hardhandig tegen de vloer gekwakt en kon geblesseerd op de bank plaatsnemen. Hierna was het even eenrichtingsverkeer voor Kwiek en stonden we ver achter.

Het was een lastige pot omdat er fysiek nogal wat werd toegelaten. Kwiek kon zo ook met snelle tegenaanvallen de voorsprong uitbreiden. De eindstand 37-26. Volgende week spelen we thuis tegen SEW 2.