Ook Kwiek C1 verovert al vroeg in het seizoen het kampioenschap

In navolging van het derde team van Kwiek is ook Kwiek C1 afgelopen weekend kampioen geworden. Na een duidelijke 30-14 zege op SVBO is de Raalter jeugdploeg niet meer in te halen door de concurrentie en mag zich kampioen noemen van de jeugddivisie Noord-Oost.

Alleen DSVD wist deze competitie eenmaal een puntje af te snoepen van Kwiek, verder wonnen de Raaltenaren alle wedstrijden met ruime cijfers. In de kleine poule met zes teams spelen alle ploegen vier keer tegen elkaar. Schalkhaar C1 staat op dit moment tweede, op een straatlengte afstand van de koploper.

Op naar het NK

De opdracht in de kampioenswedstrijd was duidelijk: maak er een mooie wedstrijd van en laat zien dat je met z’n allen voor het kampioenschap wil gaan. Ondanks enkele slordige fases werd deze opdracht keurig uitgevoerd. Kwiek C1 liet fraaie individuele acties, mooie passjes naar de cirkel, goed samenspel in de break-outs en uitstekend keeperswerk zien.

In de laatste minuut klommen de wisselspeelsters op de banken en werd het Kwiek-lied ingezet om het kampioenschap te vieren. Het echte feest hebben de speelsters nog tegoed, dat volgt rondom de thuiswedstrijd tegen Olympia op zondag 26 maart.

Op 13 en 14 mei neemt Kwiek C1 deel aan het Nederlands Kampioenschap.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

One Reply to “Ook Kwiek C1 verovert al vroeg in het seizoen het kampioenschap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina